onsdag 7 oktober 2015

Ett helt gäng med Fårbacken

 Mönster; Fårbacken av mig minsann. Mönstret går att köpa via Ravelry HÄR om man vill.
Jag har stickat ett par av varje storlek och jag tycker att de blev så fina tillsammans, som små färgglada hårda karameller. Det här är det första mönstret i min kollektion 'Strövtåg i hembygden' inspirerad av viktiga platser och människor i mitt liv. De stickas uppifrån och ner med en istickshäl och de har ett roligt flerfärgsmönster som är lätt att memorera. De stickas i lite tjockare sockgarn och därför går de minsta storlekarna supersnabbt att sticka. De rosa är till min mamma och därför ser de lite små ut på mina fötter men den istickade hälen ger dem en väldigt bra passform.

Mönstret har fyra olika storlekar och tre diagram och det är lätt att anpassa storleken med hjälp av diagrammen så att man tex kan sticka en herrstorlek genom att lägga upp fler maskor och följa det diagram som passar in på antalet maskor, skaften kan också stickas längre bara genom att öka på antalet varv i diagrammet.

Garn; Det viktiga är att använda ett garn som blir stretchigt, jag har använt Onion fino wool+nettles, Sandnes Alpakka, Rowan wool cotton 4ply och Tant Koftas Tjock filisilk. Men det finns många andra alternativ som skulle passa bra.

Stickor; Jag har stickat med stickor 3 mm men eftersom jag stickar så löst kan det vara en idé att verkligen kolla sin stickfasthet så att strumporna både blir täta men ändå stretchiga. 
3 kommentarer:

Heidi sa...

Så söta dom är:)

Du är verkligen en duktig designer!

maria carlander sa...

Jag tycker att de bara är så himla himla fina! Kan inte riktigt sätta fingret på om det är dina grymma färgkombinationer, att mönstret liksom är i bårder, flörtandet med klassiska geometriska herrsockmönster - eller allt kombinerat - men jag bara älskar dem.

Petronella sa...

Jag har stickat tre par nu och är helt fast i sockstickningen. Underbar design och bra mönster. Jag har skrivit ett blogg-inlägg om sockorna och har givetvis länkat både hit till din blogg och till Ravelry-sidan. Jag har stickat till familjen och tänker ge bort dem. Hoppas att det är okej. Tack igen för ett toppenmönster! Länk till mitt inlägg:
http://petronellascreo.blogspot.se/2015/10/mysiga-farbacken.html

Petronella