fredag 4 mars 2016

Akita dress

 För några veckor sen bestämde jag mig för att jag ska vara med i Me Made May i år. Jag snubblade över det här fenomenet på instagram förra året och det var otroligt inspirerande att se allt egensytt och egenstickat. Det hela går ut på att man i olika grad ska klä sig i kläder som man själv tillverkat i maj och dokumentera det. Vissa kör all in och har bara egensydda kläder varje dag men jag ska mjukstarta lite och ha minst ett egensytt plagg på mig varje dag i maj och dessutom vill jag sy minst fyra nya plagg under tiden för utmaningen också. Men jag återkommer till Me Made May när vi börjar närma oss maj månad.

Efter att jag bestämt mig för att vara med i utmaningen så blev jag ännu mer peppad på att sy mer till mig själv, jag måste helt enkelt göra det för att inte bara gå i samma fyra klänningar hela maj, och först ut är den här klänningen.

Jag hade ett jättefint småblommigt viskostyg från Ohlssons i tygskåpet som bara måste bli en klänning och efter lite klurande så blev det en hybrid med Akita (mönster från seamwork) som överdel och en rynkad enkel kjoldel. Jag är så himla nöjd!
Klänningen är superskön och känns ledig men den är samtidigt riktigt fin och lite "damig". Den matchas lätt med många av mina stickade koftor och ihop med röda läppar känns den riktigt fredagsglamourös.
Den här överdelen blir det absolut fler gånger.

4 kommentarer:

Heidi sa...

Wow!

Du är så himla duktig med symaskinen, och resultatet blir alltid klädsamt!

Anonym sa...

Jag gillar tyget - fina färger och fint mönster, fint fall. Modellen klär dig verkligen!

Anna sa...

Åh så fin klänning. Den påminner faktiskt i tyget om min brudklänning jag hade i Stockholms stadshus för hundra år sen. Verkligen jättefin med koftan och de röda läpparna till!

Efwa - Medea sa...

Superfin klänning! Jag kommer nog också att vara med i Me Made May. Jag var med förra året och behöver också komma igång att sy lite mer om jag ska kunna variera lite. Tack för påminnelsen. Det kan ju vara bra att förbereda sig lite!