söndag 5 juni 2016

Mönstersläpp, Actiniaria!!!

 Nu är det äntligen dags att släppa Actiniaria fri ut i stickuniversum. Mönstret finns nu att köpa på Ravelry (både en svensk och en engelsk version). Klicka på den här länken så hittar du dit!

Actiniaria är det första mönstret i Manduzanas och Dödergöks sock-klubb 2016.
Klubbmedlemmarna fick det här paketet i januari.
Till det här paketet hade Amanda färgat en fantastisk intensiv blå på hennes nya glittriga garnbas Manduzana Andromeda. Och lagom till att mönstret nu släpps till allmänheten har hon färgat upp den här nyansen igen plus två till så passa på att gå in i hennes webbshop och hugg originalgarnet! 

Inspirationen till mönstret och namnet kommer från undervattensvärlden, ett enkelt men raffinerat spetsmönster slingrar sig längs med hela benet och foten samtidigt som den kombineras med resårstickning för optimal passform.
Du behöver;
Garn: Manduzana Andromeda 400m/100g 75% superwash merino / 20% nylon / 5% Gold Stelina i färgen ”Seawinkle”. 
Garnåtgång: 75g – 100g eller ca 300 – 400 meter.
Stickor: 5 stycken strumpstickor i storlek 2,25 mm eller den storlek du behöver för att få rätt stickfasthet. Eller motsvarande rundsticka om du föredrar att sticka med magic-loop. 
Stickfasthet: Ca 32 maskor och 41 varv/ 10 cm i slätstickning. Storlek: 37- 42 i den angivna garnåtgången men sockan kan självklart stickas längre men tänk då på att garnåtgången kan påverkas. 
Benet mäter ca 19 cm ner till hälen, hällappen mäter ca 7,5 cm på längden och foten mäter ca 10 cm på bredden i platt tillstånd men spetsmönstret är mycket stretchigt.
Du behöver kunna; 
Sticka runt, räta och aviga maskor, ökningar och minskningar, läsa diagram, lättare spetsstickning samt sy ihop en tå med maskstygn.
 Lagom till mönstersläppet har jag stickat mig ett par egna Actiniaria, ett par gula i SweetGeorgia Yarns Tough Love Sock i färgen Saffron. Den här versionen har ett kortare skaft, bara en mönsteromgång, och eftersom det här garnet är lite tjockare än garnet som mönstret är skrivet för så blev det 1,5 mönsterrapport för foten.

Det har varit fantastiskt fint att dela den här klubben med Amanda och vem vet, kanske blir det fler kreativa samarbeten mellan Manduzana och Dödergök i framtiden.
Hoppas att ni kommer att tycka lika mycket om det här mönstret som vi gör och glöm inte att besöka Manduzana.se för otroligt fina garner handfärgade med kunskap och kärlek.


2 kommentarer:

Heidi sa...

Äntligen!!

Nu har jag satt upp dom på min kölista på Ravelry, så att jag kan återkomma till dom när dockfebern drabbar mig nästa gång:)

Linnéa sa...

Som jag har längtat på att detta mönster skall släppas! Har lagt till det på min kölista i väntan på det perfekta garnet :)