onsdag 8 juni 2016

Negroni shirt

 Jag har sytt en skjorta. Helt jäkla galet egentligen. Men det har jag och det blev bra.
Per rensade ut sin garderob för några veckor sen och sen frågade han mig om jag ville sy en skjorta till honom och det ville jag så klart. Jag surfade lite och fastnade för Negroni shirt från Colette. En klassisk herrskjorta med en liten flirt mot 50-tal.
Mönstret är verkligen superbra och lätt att förstå. Det är bara att göra precis som det står i den ordning det står och i slutändan har man en väldigt proffsig herrskjorta med massor av roliga sömnadsdetaljer. Till exempel avslutas alla sidsömmar med fällsöm så det finns inga råa kanter, oket bak är vändsytt och gömmer andra sömmar på ett väldigt finurligt sätt.

Jag valde att klippa till den yttre oket och de båda fickorna på skrådden och det blev väldigt fint tycker jag.
Den enda riktiga ändringen jag gjort är att jag kortade ärmarna med ca 10 cm, de är väldigt långa i original.
Tyget är väldigt tunn flanell från tyg.se och det var lite knixigt att klippa och sy i innan jag fick in snitsen men skjortan blev väldigt sval och skön.

Knapparna är gamla pärlemorknappar från samlingen.

Jag är så glad över att jag vågade mig på det här projektet, det här gav mig verkligen mersmak och jag vill fortsätta sy lite mer arbetade plagg och fler skjortor blir det absolut till Per.


2 kommentarer:

Heidi sa...

Du är verkligen grymt duktig på att sy!! Bäst gillar jag fickorna, men du har verkligen lyckats bra med skjortan!

Clara sa...

Den här är så fin! Jag blir superimponerad av att du sytt en skjorta och inspirerad till att testa att sy en till Andreas.