fredag 31 mars 2017

Curcuma elements - en kärlekshistoria

 Mönster; Ibland händer det att jag bara sitter och riktigt grottar ner mig i Ravelrys olika vinklar och vrår. Alldeles före jul hade jag en sån kväll när jag var på jakt efter en julstickning. Jag vet inte riktigt hur jag hittade denna lilla pärla till mönster men jag är så glad att jag gjorde det.
Tröjan heter Curcuma elements (ravelrylänk) och nästan ingen har stickat den, vilket är en jäkla förlust för stickvärlden för det här mönstret är perfekt.
Det är en tröja med modern siluett, något fladdrig kropp och smala ärmar, nåt för dig som vill sticka en Boxy men fegar ur lite (som jag). Den stickas uppifrån och ner enligt contiguous-metoden och den är så förbaskat rolig att sticka. Det här är ett ovant plagg för mig med ovan passform, riktigt långa ärmar, långa resårer och ett nedhasat ärmhål och ändå trivs jag på en gång i den. Så jäkla snygg och cool.
För en gång skull har jag följt mönstret precis som det står, jag bara litade på mönsterskaparen och det var en så skön känsla. Det är en jäkla massa slätstickning men den har ändå en rolig konstruktion och roliga detaljer (som tex sprund med rullkanter!) som gör att det aldrig blir en tråkig stickning.

Snabbt gick det också, jag började 21 december och var färdig till tjugondagknut.

Garn; Egentligen var det garnet jag utgick ifrån när jag letade mönster. jag hade sen en tid tillbaka fem sjukt snygga härvor Dandelion Rosy sport i nästan färgen Fried green tomatos fast mer neonig, "gräsmatta på speed" tror jag var ett av ledorden när Anna och jag bollade färg med varann.
Det här garnet är mångas favorit och jag måste bara hålla med om att det är otroligt najs att sticka nåt riktigt mjukt ibland. Däremot märks det att jag är ovan att sticka med den här typen av garn för jag blir alltid så nervös när jag tvättar och blockar ett plagg i mjukt merinogarn. Jag får för mig att det blir alldeles sladdrigt och att plagget växt jättemycket. Men nu har jag lärt mig att med Dandelion Rosy sport är det bara att ha is i magen och låta det torka i lugn och ro som drar det ihop sig igen.

Ska du sticka den här tröjan, vilket jag tycker att du ska, rekommenderar jag ett garn som ger ett plagg med mycket fall. Jag är så nöjd med mitt garnval och att jag vågade sticka med lite lösare stickfasthet än vad jag normalt vill ha på ett plagg.

Stickor; 3,25 mm till all slätstickning och 3 mm till resårer och rullkanter.
4 kommentarer:

Heidi sa...

Somliga mönster är som gjorda att förälska sig i:)

Jag tycker den är skitsnygg. Sprunden ser man ju inga närbilder på, vilket är synd eftersom du berömmer den så. Men ärmarna är snyggt konstruerade:)

Helga sa...

Jättefin! Den färgen passade dig superbra också tyckte jag. Härligt vårig :)

Unknown sa...

Vilken härlig tröja! Färgen är underbar! Blir sugen på att sticka en jag med:)

Maria sa...

Denna får jag absolut lägga in i kön! Tack för tipset!!!