fredag 24 september 2021

Halskragen Fallfrukt och Vanten Fallfrukt

 

Äntligen finns mina nya mönster Fallfrukt på Ravelry. Lagom till de stora höstregnen och kylan iaf här i Dalarna. Halskragen Fallfrukt (ravelrylänk) är en enkel och värmande halskrage med mönster av kvistar och bär. Perfekt för höstens första kyliga vindar. Med en enkel och repetativ mönsterrapport utan långa flotteringar blir det en väldigt rolig stickning.

För att sticka kragen behöver du; 
Garn: Manduzana Falkland DK (75% Perendale-ull och 25% Corriedale-ull) (250 meter per 100 gram) eller ett annat likvärdigt garn i tre färger. Det här är ett utav mina verkliga favoritgarner (mjukt, glansigt, slitstarkt) som jag stickat två stora plagg i som jag använder hela tiden. Om du inte provat det rekommenderar jag det verkligen. Restgarner passar också så klart jättebra till mönsterfärgerna.

Garnåtgång: A Salazar: 60g B Pumpkin Patch: 25g C Ljung: 10g 

Stickor: 3,5mm och 4 mm eller de stickor du behöver ha för att få rätt stickfasthet. En kort rundsticka eller en lång om du föredrar att sticka med magic loop. 

Stickfasthet: 24 m/10 cm i flerfärgsstickning. 

Storlek: Kragen mäter ca 60 cm i omkrets och den mäter ca 26 cm på höjden. Men det är jättelätt att variera storleken genom att lägga till en rapport till av mönstret både på bredden och höjden.

 Du behöver kunna; sticka runt, räta och aviga maskor, läsa ett diagram samt flerfärgsstickning.


Vanten fallfrukt (ravelrylänk) är en  flerfärgsstickad vante med mönster av kvistar och bär. Passar lika bra som halvvante. Instruktioner till både och ingår. Nu på hösten tycker jag att halvvantar matchar kragen så himla bra.
För att sticka vantarna behöver du; 
Garn: Manduzana Falkland (75% Perendale-ull och 25% Corriedale-ull) (250 meter per 100 gram) eller ett annat likvärdigt garn i tre färger. 

Garnåtgång: A Salazar: 45g B Pumpkin Patch: 20g C Ljung: 10g 

Stickor: 3mm och 3,5 mm eller de stickor du behöver ha för att få rätt stickfasthet. 5 strumpstickor eller en rundsticka om du föredrar att sticka med magic loop. 

Stickfasthet: 26 m/ 10 cm i flerfärgsstickning. 

Storlek: Vanten mäter ca 27 cm från mudd till topp och den är ca 10,5 cm bred mätt tvärs över i angiven stickfasthet. Vanten har är ganska stretchig och passar många händer, särskillt halvvanten.

 Du behöver kunna; sticka runt, räta och aviga maskor, läsa ett diagram, flerfärgsstickning, ökningar och minskningar.

Jag hoppas att ni ska tycka om mina nya mönster lika mycket som jag gör. Köp dem i min ravelrybutik. Om du köper båda mönstren samtidigt senast midnatt söndag 26/9 får du 20 kr rabatt.
Mina mönster säljs endast via min ravelrybutik eller vid särskilda tillfällen via manduzana.se. För att stötta mig köp endast mina mönster via godkända kanaler!
Inga kommentarer: