måndag 10 mars 2008

Tropicana

Mönster; Ett utav sock-klubbens marsmönster, Tropicana från Magknits. Jag har gjort om ganska mycket. Jag började med att sticka 3 aviga varv sen stickade jag mönstret enligt Garntrollets modell dvs. varv 1&2: räta, varv 3 med ökningarn och varv4 med minskningarna. Sen stickade jag den beskrivna hälen och den var fin och trevlig på alla vis men alldeles för liten. Jag ska prova att göra den hälen på en strumpa med fler maskor. Istället gjorde jag en egen hälvariant och pga. av den så bryts mönstret av lite på ovansidan av foten men jag tycker inte att det gör något. Jag tror att min mamma blir glad ändå!

Garn; Fabel från garnstudio i färg nr 161, jag köpte två nystan men jag har ganska mycket kvar på båda. Jag blir så glad av den här färgen, jag som är så skeptisk till självrandat men det här gillar jag och jag gillar dessutom att sticka ett mönster som är anpassat till självrandat garn. Dessutom är ju fabel mitt favorit-sockgarn för tillfället.

Stickor; Vanliga simpla metallstrumpstickor 2,5 mm.
12 kommentarer:

Ulricha sa...

Åhh, supersnygga! Vilka härliga färger.

De ser mycket finare ut med "raggsockshäl". Jag tycker det är snyggare, än hälar med korta varv. Jag visste inte hur man gör en raggishäl då man stickar från tån och upp, så jag höll mig till kortavarvshälen :-)

Mia sa...

Vad söta de är, som en påse karameller (märks det att jag haft godisförbud en månad nu, associerar till godsaker hela tiden?)

yarnia sa...

Jättefina. Jag förstår precis vad du menar med färgställnigen, väldigt upplyftande. Tänker nog lite glass, yoghurt, sommarlov etc.
Jättefina.

Catarina sa...

De ser ut som ett läckert bubbelgum! Mums!

Bibblostick sa...

Väldigt läckra!

brittirene sa...

Jättefina. Vilken vacker sommarfärg. Jag ska nog köpa ett par nystan till aprilsockar.
Din mamma blir säkert glad

Helena sa...

Vad fina de blev! Ångrar nästan att jag repade upp mina..
Helena

ClaraSofia sa...

Så fina!Som karameller för fötterna.

Mian sa...

Läckra!
"Våriga"!

Dödergök sa...

Vad kul att läsa era kommentarer om sommar och godis. Kul att det inte bara är jag som får såna tankar av det här garnet. Mamma blev jätteglad!

Susilull sa...

"Håller med du" när det gäller självrandande garn - men det här var varkligen jättefint!!

Tremastarblomman sa...

Kanonfina! Har just avslutat mina torgvantar i samma garn o färg. Får nog sticka ett par strumpor också.