lördag 1 mars 2008

Upplagt för lördagsmys

Var det en clown eller bara en färgglad gök som flög förbi?

Ikväll är det mys-pys som gäller. Jag mutar mannen med vin och mögelost och i gengäld får jag melodifestivalsälskap i soffan. Inget dumt byte alls.

Systerdottern tillbringade natten här och på något mystiskt vis lyckades hon lura mostern till att börja på en dragspelsbasker. En mycket sober sådan i svart, vitt och grått. (Kanske en reaktion emot den färgglada mostern som ni kan se på bild här ovan?) Om sen ungen kan ha den eller om den kliar för mycket det blir en senare fråga. Jag tänker tova den i tvättmaskinen och kanske syr jag i ett foder, man måste ju ställa upp när älsklingsungen verkligen vill ha någonting stickat.

Imorgon är det vasaloppet och då tänker jag bli klar med muskat-tröjan, lite överilat kanske men försöka duger. Den var inte så rolig när allt kom omkring och systersonen fyller år om två veckor så det bästa vore väl att sticka klart den så att det är fritt fram att ägna sig åt roligare saker. Mars-sockor och mars-pulsvärmare tex. för nu är vi ju inne i rätt månad.

Idag har jag startat en ny blogg också gökungar, mest för att mannen ska kunna få dagliga uppdateringar när han är borta och jobbar och för att inte den här bloggen ska drunkna i 1 miljon hundvalpsbilder sen om det nu blir några valpar.

Imorgon ska jag visa mitt fin fina hemlispaket (jag vågar inte utlova någon färdig bomullströja för ett vasalopp är ju trots allt bara så så där en 4-5 timmar) och kanske lite annat också. Den som överlever melodifestivalen får se! ;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att din systerdotter blir nöjd. Jag har också en (nu 18 år) och stickade och sydde en hel del till henne. Mest bomullsmössor när hon var liten, men också en JÄTTEFIN ulltröja när hon blev lite äldre - och se, den kliade för mycket. Nu använder jag den själv nästan dagligen. Så kan det gå! Hälsningar från Annika P

Anonym sa...

Vad härlig färger :-) Jag fegar ofta med färger... jag är så färglös själv att jag inte kan ha så starka färger :-(

Dalmål är jättesvårt att härma (på tal om skettrost). Jag brukar kunna olika dialekter hyffsat, men just dalarna är supersvårt. Jag hör i huvudet hur det ska låta, men kan inte få fram det :-)

Anonym sa...

Vilka fina bilder - jag blir SUPERGLAD av alla färgerna! The more the merrier...

maria carlander sa...

du är så skönt färgglad! keep up yhe good work...

Dödergök sa...

Jag gillar sköna färgkombinationer men ofta är jag faktiskt helt svartklädd, därför gillar jag mina färgglada dagar extra mycket.