tisdag 19 augusti 2008

Två koftor och ett erbjudande för bra för att tacka nej till

Så här långt har jag alltså kommit på min alpacakofta, helt overkligt, för bara en vecka sen låg den i betydligt mindre delar undanstoppad och bortglömd. Någon kanske kommer ihåg originalet, så här ser den ut i garnstudios variant. Jag har ändrat ganska mycket under resans gång och mer ändringar ska det bli. Jag tänker alltså sticka ihop livdelen och ärmarna för att sen stickat ett ok med raglanminskningar. Jag vill ha en ganska djupt uringad kofta och den ska avslutas med en resårkant för att matcha resten av tröjan. Nu till mitt lilla problem, jag vet inte om garnet räcker.
Jag har 3 hela nystan kvar, sen har jag ett påbörjat nystan som nog kommer att behövas för att få livet så långt som jag vill ha det.
Som ni ser på bilden nedan är ärmarna inte tillräckligt långa för att vara hellånga, det behövs ca 12 cm till på varje ärm. Det skulle vara ganska schysst ha ha en kofta med hellång ärm som omväxling. Om ett nystan räcker till att få klart ärmarna, då har jag två nystan kvar, tror ni att det räcker till ok-delen?


Som bonus visar jag en bild på min february lady sweater, efter sju sorger och åtta bedrövelser (som jag mestadels bloggat om här) har jag bara den ena ärmen kvar. Den här tröjan ser jag verkligen fram emot att använda, jag har saknat en bomullskofta att ha på jobbet.

Ja just det, jobbet i morse ringde den biträdande rektorn på min skola till mig och erbjöd mig jobb, textillärare på halvtid hela läsåret. (Litet hoppande jubel och en ganska utdragen fanfar.) Imorgon ska jag gå och prata med henne och skriva papper och kolla scheman osv, undrar när jag börjar jobba egentligen? Inte innan OS är slut väl? ;)

19 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Grattis till både kofta och jobb, men medst jobb.
Och grattis till skolan som kommer att få en lärare som passar perfekt till sitt jobb.

Må gott.
Eva.
Och visst pågår Os , vi ska ju ta 8Medaljer = )

Anonym sa...

Ojoj, stort grattis till dig!!! Dig skulle man haft som lärare...det hade varit nåt det!
Lycka till

Anonym sa...

Grattis till jobbet, det låter jättehärligt!

Och den gröna alpaca-koftan ser jätteläcker ut, ska bli spännande att se den färdig, och med alla dina ändringar. Om inte garnet räcker kanske du kan få tag i mer genom att vädja till andra sticknördar? (tyvärr har jag själv inte en endaste trådstump i den färgen, annars hade jag rusat till din och koftans räddning).

Anonym sa...

Ååå så roligt med jobbet, grattis!!!

Och fiiiiina koftor!!

PetraO sa...

Grattis till jobbet! Du kommer att ha mycket inspiration att ge dina elever! Lycka till från en annan slöjdlärare!

Åsa sa...

Grattis till jobbet!
Du blir nog världens bästa syfröken. Härligt cool och med massor av fina ideer.
Jättefina koftor.

Eva S sa...

Grattis till jobb och kofta. Jag har ett nysta grönt Alpacka. Numret är 7139 färgbad 505.
Är det till någon hjälp?
Eva i Lund

Anonym sa...

Grattis till jobbet!

OBS! Se Gökungars bloggkommentar!

Monica

Pärlmudden sa...

Grattis till jobbet!!

Jag har två olika gröna nyanser alpaca. Ett nystan färg 7815, färgbad 710 och ett nystan med färg nummer 7238 färgbad 710. Något som passar?? Hoppas det kan vara till hjälp. Maila isåfall
Kram Pärlmudden

Sussry sa...

Kul med jobbet.
Lycka till med både det och stickningen.

~●Helena Pettersson●~ sa...

Grattis till jobbet! :)

Anonym sa...

Åhh! Superdupergrattis!!! Jag skulle oxå vilja ha dig som slöjdfröken! ;) Hoppas du får hjälp med det gröna garnet! *håller tummarna*/Kram Sofia

Anonym sa...

Grattis till både jobb och flera koftor i slutfas

Elena sa...

Ojj, vad fin din Drops-kofta ser ut att bli!

Janette Millbom sa...

grattis till jobbet!!

Britt-Marie sa...

Grattis grattis grattis grattis GRATTIS till jobbet för det är alltid kul att komma ut och speciellt bland barn. Du kommer att ta dem med storm!

Så läckra koftor grönt och grått spännande!

teresa sa...

Grattis till jobbet, vad kul! Tänk om min tonårsdotter fått ha dig som textillärare - hon hatade textilslöjd o dess lärare, allihop...

Anonym sa...

Åh, allt det där låter härligt... massor av tröjor färdiga nästan omgående. Och på det jobb dessutom!!! Kan det blir bättre just nu? Ljuvligt!!! Och jag njuter av din februarikofta och VILL bara göra en helst igår ;) Och håller alla tänkbara tummar för att garnet till tröjan ska räcka!!!
Må så grankott...

Anonym sa...

koftan ser superfin ut, du har en förmåga att få tråkiga dropsmönster att se spännande och fina ut. kanske har det med färgval att göra ... grattis till jobbet också!