måndag 1 september 2008

Hösttankar

Det känndes som den sista sommardagen igår så vi passade på att grilla och sitta ute länge och äta och umgås. Mysigt. Kanske blir det någon mer grillkväll i September men man kan ju aldrig vara säker på det.
Sommarblommorna har nästan gett upp nu så jag lyxar med en liten hink med höstfägring. Inget fancy bara en cyklamen, en vit aster och två vita ljung. Någonting att bli glad av helt enkelt.
De sista luktärterna ( Painted Lady) bor i köket nu och sprider ljuv doft, vad jag kommer att sakna dem. Men snart är det dags för hyacinter. Ja och så lökplantering så klart, det är ju nu på hösten som våren börjar spira i fantasin. Jag vill ha pärlhyacinter och små botaniska tulpaner. Vi får se vad det blir. Jag har alltid så många löktankar om hösten.
Jag har sticktankar också. Tankar om naturfärger och shetlandsull och gråskalor och tweed. Men det tar vi en annan dag, nu ska jag titta på Hercule och njuta av lite strumpstickning.

7 kommentarer:

Emmas dagar sa...

åh, vad gott det ser ut!

in-knit sa...

Tjenixen!
Du har fått en utmärkelse på min blogg!
Kram/Ingrid

Anonym sa...

Instämmer med Emma: vad gott det där ser ut! Mums!!

Jag har också tittat på Poirot. Urmysig stick-tv. :-)

~●Helena Pettersson●~ sa...

Ja, visst känns det att hösten är här.. Lite vemodigt men mysigt. :)

Agata sa...

Så fint med lite vit ljung. Mina stackars lejongap står fortfarande kvar i sina krukor. Fast utan blommor. Snart måste jag ta mig i kragen och göra höstfint.

Jag visste att du skulle gilla städrocken!

Dödergök sa...

Emmas dagar!Japp maten var jättegod, kombinationen rödbetor och getost är en riktig höstfavorit.

In-Knit! Tack så jättemycket det var gulligt.

Ulrika! Ja jag blev så glad när jag såg att det börjat igen, perfekt stick-tv, jag vet redan hur det går eftersom jag läst alla böckerna men det är ändå så pass längesen att jag har glömt en hel del. Dessutom blir jag alltid så sticksugen av engelska deckare. Det är något visst med regniga hedar och tweed.

Helena-Rutan! Ja visst känns det lite tråkigt att sommaren är slut men samtidigt känns det som att det är dags för höst nu. Här är den iaf välkommen.

Agata! Jag älskar den här "nya" skogsljungen som började säljas för ett par år sen. Den är mycket skirare och mindre kyrkogårdsaktig än klockljungen.

Självklart gillade jag städrocken, det är ju min favoritkombination av färger ju! :)

Fru P sa...

Du har rätt Dödergök, som man sår får man skörda! Måste komma ihåg det i år!