onsdag 26 november 2008

Jul?


Jag sydde en julgardin till köket till tonerna av 77-punk idag när jag kom från jobbet.
Den meningen är det nog inte många som kan säga och mena den.
Jag är i valet och kvalet vad det gäller jul, jag är ju en julfantast av sällan skådat mått och jag ser fram emot att pynta och göra fint och laga mat och slå in klappar och lyssna på Frank Sinatra och allt det där. Men i år är jag lite kluven.
Jag funderar nämligen på att följa med mannen till hans jobb eftersom han jobbar julveckan, det känns väldigt konstigt och underligt att inte vara med föräldrar och syskon på julafton men samtidigt vill jag ju passa på att träffa min lilla gris så mycket som möjligt.
Jag har inte riktigt bestämt mig men det lutar nog åt att jag följer med.
Den andra grejen som får mig att hålla tillbaka pysselmanin lite är att vi ska renovera vår lägenhet. Äntligen! Det trista är bara att denna renovering inte kommer att börja för än efter jul och det känns lite jobbigt att göra fint när jag egentligen är så sjukt trött på allt som har med mitt hem att göra. Jag vill bara spy på tapeter och möbler och golv och allt och då känns det lite som att spruta parfym på en bajskorv...
Ja vi får se hur jag gör, jag kunde ju tydligen inte hålla mig från att sy en gardin iaf. och imorgon ska jag frossa loss i hyacinter och amaryllissar och tazetter.
Ja jag vet att jag är en jul-junky. :)

4 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

Hehe, roligt skrivet.
Det är nog många som har blandade känslor inför julen, bl.a. jag. Hoppas du kommer upp med nåt bra beslut. :)

Fru P sa...

Jag tycker du ska följa med din älskling, det är vuxenpoäng på det.

Anna sa...

Parfym på en bajskorv...jag dör av skratt i soffan!

Kristina sa...

Elsa Beskow skall, enligt sonen, ha bott i ett dragit och fallfärdigt ruckel, men fick det att se fantastiskt ut med hjälp av pappersgirlanger och annat pynt. Sens moralen är alltså, enligt mig, att ju mer du pyntar desto mindre ser man det tråkiga.