torsdag 11 juni 2009

Planteringsväder

Någon som vill sitta en stund på min bänk? Nå ja hungrig skulle man inte behöva vara iaf. Från vänster till höger; lerkrukor med timjan och grekisk oregano, ynkliga plantor med bindsallad, inte lika ynkliga plantor med plocksallad och rucola och avslutningsvis bladkoriander och dill.
Pumporna och squashen har fått det lite rymligare om fötterna idag, tanken är att de ska få flytta ut i grönsakslandet fast fortfarande i lövkorgarna när det har blivit lite varmare.

Men några som har fått flytta redan idag är grönkålen och broccolin. Tillsammans med svärmoderns tagetesplantor kommer det att bli toksnyggt.


Mangold är så vackert! De här är skördeklara men jag hoppas på att de kommer att stå sig med nya skott ett bra tag till.
Den här bilden ser så fjuttig ut, i verkligheten är det mycket mer frodigt och friskt. Nu är det bara kålen som bor under fiberduken, jag tänker inte ha någon mer frost nu.3 kommentarer:

Ulrika sa...

Härligt!
Planerar lite löst att gräva, vända, så på söndag. Vi får se hur orken är.

Kanske nån liten ruta med potatis.
Och så rädisor.
Ärtor kanske?

Plats har jag ju precis hur mycket som helst. Synd att det inte är samma med orken. :)

Janette Millbom sa...

det ser så mysigt ut med planteringar och växter. jag har under alla år haft svarta fingrar men intresset börjar smyga sig på. tänkte ge balkongen en chans i år, när sommaren börjar och jag får tid ;-)

metamorphosis sa...

Så vackert!
Väntar själv på att våga släppa ut mina pumpaplantor... undra om vi kanske har någon fiberduk någonstans?