måndag 18 april 2011

Jag längtar

Jag längtar efter att bli frisk. Hoppas att det här är sista dagen jag behöver vara hemma från jobbet. Längtar efter ett skönt påsklov med mycket sol och utomhusluft för att få krafterna tillbaks.
Jag längtar efter att få jobba i min trädgård, städa och rensa och hitta själen i den. Jag längtar efter att så grönsaker och få känna jorden mellan fingrarna.
Jag längtar efter att renovera växthuset och röja runt om. Längtar efter att sätta tomatplantor och försiktigt gnugga bladen mellan fingertopparna så att doften släpps ut.
Längtar efter att bara sitta och njuta av utsikten från vår trädgård.
Jag längtar efter att ha en övervåning som går att bo på. Å vad jag längtar efter att ha ett riktigt sovrum med förvaring och en mysig läsfåtölj. LÄngtar efter att få inreda mitt arbetsrum på riktigt, att få packa upp mitt garn och mina tyger och bara vara en stund.
Längtar efter årets första fisketur, att få höra lommen och känna doften av skog. Det är mysigt att längta för snart är vi där.

9 kommentarer:

Iréne JB sa...

Inget är som längtans tider... eller hur det nu var. Våren är mycket längtan. Trädgården ett jobb och en vila. Krya på dej.

Mikaela sa...

Låter allt bra härligt att längta efter dessa underbara ting :) Tror bestämt att ni har hittat himlen på jorden, ser alldeles underbart vackert ut där du bor!

Mette sa...

Krya på dig vännen. Du inspirerar!

Elanit sa...

Tänk vad fint du kommer att få det!

Tänkte bara höra om vi två i sommar kommer att få något uppsving nu i sommar, för i så fall är jag gärna med!

Anonym sa...

Den ödmjukheten du känner för naturen känner jag också. Vi har så mycket omkring oss som inte kostar något. Det gäller bara att stanna upp och se och känna.
Krya på dig och njut av våren./Ella.

Anna-Karin sa...

Låter som en härlig längtan :-) Själv ska jag börja fundera på hur jag och sonen ska bygga växthus :-)

Lena sa...

oj oj oj vad mycket du har på gång det är jobbigt när man inte orkar och kan för att man mår dåligt, har själv en trädgård som behöver rensas och påtas i men inte kan och lederna värker. Krya på dig Dina grejer är toppen

kram från Lena

Rät&Avig sa...

Det är bra att få längta ibland...vi vill ju så gärna ha allt på en gång!
/Ann-Britt

Inges uldprogram sa...

Tak så mycket for din fine beskrivning av tvåändstickning.
Håber du er på bättringsvägen.