söndag 6 november 2011

Blockat och påbörjat

Söndagarna har blivit en blockningsdag för mig, skönt att hasa omkring i ylleofflor och pyjamasbyxor och avsluta lite sånt som legat på hög. De här lovikkavantarna ligger tex på tork just nu. Systerdottern gillade dem och jag var osäker på storleken så hon fick prova och då kan hon ju lika gärna få dem nu som i julklapp.

Jag har påbörjat ett par till strumpor i avbruten moss-stickning, bra att ha som tv-stickning. Planen är att jag ska behålla de här själv eftersom jag gett bort mina andra par men vi får se. Bäst att börja tänka på julklappar kanske.
De här sockorna är dagens projekt. Underbart vansinning lyxigt garn blir som små mjuka moln att ha på fötterna för lille M. Jag har två helt olika smaker när det gäller bebiskläder, den ena är galet färgglad och mönstrad men den andra som jag också är väldigt svag för är tweedig och naturfärgad. Jag älskar bebiskläder som får ungen att se ut som en engelsk farbror ute på fasanjakt!

Den här västen passar absolut in på den beskrivningen. Tokfin. Ska försöka ta bättre bilder när den torkat. Egentligen är den inte alls sned och den har en varm kastanjebrun färg med små blå och grå tweedpluppar. Jag gissar att det är Rowan felted tweed men jag vet inte eftersom jag fått garnet i present utan banderoll. Mjuk och lätt som en smekning är den hur som helst. Kommer att bli jättefint med gubbtofflorna till.13 kommentarer:

Å sa...

Det där garnet känner jag nog igen, visst är det fantastiskt? Jättesöta tossor :)

annas alster sa...

Haha, håller med dig om det där med barnklädessmak :) Å ena sidan älskar jag gulliga manchesterklänningar á la Noa noa. Men sen blir det en del annas alster också såklart :)

Nu är kläderna till lille m klara, bodyn blev finaste jag sytt :)

Vilka fina sockor i avbruten mosstickning. Det kanske man skulle testa nån gång... :)

Linda sa...

Har letat efter ett bra basicmönster för bebisstrumpor. Vad kör du på för mönster? :)

Anonym sa...

Vad är det för garn som du använder till sockarna i avbruten mosstickning.
Gillar färgen skarpt// Jenny-Ann

Dödergök sa...

Ullhuvsmamman! Garnet är helt underbart. Jag har stickat ett par vantar och en helstub av det sen tidigare men inget till mig själv och jag lär ju inte kunna ha de här tossorna heller! :)

annas alster! Å vad nyfiken jag är på paketet! Sen måste jag ju klara av att hålla det hemligt också tills jul.

En garnfrökens liv och levene! Jag har improviserat varje gång när jag har stickat bebissockor, men det finns jättemånga mönster på nätet.

Jenny-Anne! Det grå garnet är qualitas sock och det flerfärgade är ett fabelgarn.

Min tråd sa...

Avbruten moss-stickning såg spännande ut. Hur gör man det? Mvh Eva

Anonym sa...

Hösthälsning till dig Göken, gillar skarpt alla dina alster!...och mången lycka med hallbestyren!
Allhelgona kram från mostern i Skåne.

johannaelisabeth sa...

Mysigt och fint, alltihop! Jag gillar verkligen också det "gubbiga" på små barn. Hoppas livsandarna börjar återvända för dig såhär efter en ljusfylld Allhelgonahelg!

Anonym sa...

Älskade gök va du e vacker! Idag har jag suttit och läst gamla inlägg från din blogg som jag tyckt om. I och med detta har jag kommit på att vi aldrig fått höra historien om namnet Braxlycka. Snälla berätta :)
Sandra Gybo

Anneli S sa...

Stickade ett par ullstrumpor i avbruten mosstickning efter ditt mönster. Jättefina, i två blå nyanser. Hela tiden tänkte jag på min arbetskamrat Anna så när strumporna var klara var det inte annat att göra än att lämnna strumporna till sin rättmätiga ägare. Gissa om hon blev överraskad och glad. Tack för att du inspirerar!

Anneli

jenni sa...

Gillar denna version av sockorna i avbruten mosstickning! Verkligen fint med det gråa garnet. Vi har beundrat dina mosstickade sockor i min syjunta under hösten, det är flera som ska sticka/har stickat sådana. :) Jag ska också göra det. Du ger mig mycket inspiration!

ingridmartina sa...

Åå så mycket fint du gör!!
Jag har en fråga till dig som jag länge grubblat på, hur gör man egentligen när man blockar?? Jag har googlat och googlat men inte hittat några bra förklaringar. Så eftersom du verkar vara en hejjare på att blocka, skulle inte du kunna ge mig en pedagogisk förklaring? Please!

Sort tack från Martina!

Dödergök sa...

Tack för alla fina kommentarer! Jag blir så glad ska ni veta. Ett riktigt ljus i Novembermörkret är vad ni är.

Avbruten moss-stickning går till så här:
Varv 1 med bottenfärg: Sticka alla räta
Varv 2 med mönsterfärg: 1 rät 1 avig varvet ut
Varv 3 med bottenfärg: Sticka alla räta

Varv4 med mönsterfärg: 1 avig 1rät varvet ut osv

ingrid-martina! Det här med blockning är inte alls kompliserat. Jag tvättar alltid upp det jag stickat, vrider ur det försiktigt och nålar ut det i den form plagget ska ha och låter det torka så. Inte mer konstigt än så.