lördag 5 november 2011

Renoveringen går vidare - Hallen

Nu är det dags för nästa steg i vår renovering. Hallen är ett utav de mest slitna rummen och nu har jag tröttnat på att se eländet. Dessutom börjar det bli ohållbart att hänga jackor på köksstolarna. Snart är vintern här och då vill jag att hallen ska vara klar.

Det blir mycket spackling och slipning och målning innan vi är färdiga. Idag har jag börjat grunda panelen. (Jag har kommit längre än vad bilderna visar.) Så skönt att bli av med den fruktansvärda flammiga röda färgen. Panelen ska bli grå så som den var någon gång på 50-talet. I orginal har den varit brunbetsad för att imitera ädelträ med det känns inte som vår stil. Nej istället blir det grå panel, vita dörrar och foder, grått golv och Josef Franks "eldblomma" som tapet upptill.Dörrarna har en miljon spikhål eftersom de har varit övertäcka med masonit men det är väl bara att bita ihop och spackla på.

Taket är sedan länge inspikat av min pappa och svåger och det blev ju kanonbra. Skönt att nåt är klart också.
Ytterdörren spar vi tills i sommar när man kan ha öppet och så. Den ska bli riktigt lejongul, kommer att bli toksnyggt till tapeten och huset. Det var något vi bestämde efter vår resa till Österbotten förra året, vi bara måste ha en gul ytterdörr som i Finland.

9 kommentarer:

Linda sa...

En gul dörr kommer att bli vackert! Vi står i valet och kvalet mellan gulockragul ytterdörr och en speciell grön nyans (lite ärg-grönt nästan), som är vanlig på liknande hus som vårt där vi bor. Det är arbetsamt att renovera, men det är ljuvligt när det är klart och det ser ut precis som man vill!

Anonym sa...

Hej!
Kul att se att det går framåt..Och vad det blir fint..Jättefint..Allt lika fint..Lycka till med fortsättningen...
Här hos oss står det stilla...men det blir säkert klart nån gång här åxå..
Alltid lika roligt att titta och läsa i din blogg..
Kram
Doris i Lit

Liljekonvaljemö sa...

Fantastiskt, mina föräldrar bodde ett tag i en stor Dalagård och där fanns den brunbetsade panelen i hallen (original från 1850 övertäck med grönaktig sak på 50-talet). Måste ha varit mode med den typen av panel.
Håller med dig om att grått blir vackrare, och en gul ytterdörr låter som en dröm.

annas alster sa...

Oj! Rackarns vad fint det kommer bli! Stöttar er helt och fullt i beslutet om gul dörr - så vackert!

Unknown sa...

Låter som om ni kommer att få en riktigt fin hall :)

j´shörnan sa...

hej jag gillar och kolla in hos dig jag skulle vilja vara lika duktig på att renovera. Själv bor jag i hus som inte behöver renovera något men skulle vara kul att göra något nytt i huset men vågar inte riktigt men jag tycker om att titta in här på hos dig här på bloggen.kram maria

Dödergök sa...

Linda! Jag håller verkligen med dig. Det här året har varit jobbigt men samtidigt är det en underbar känsla när man är klar med någonting och det blev bättre än vad man tänkte från början.

Doris! Tack så mycket! Slitigt är det och visst står det still här med ibland men jag tror att det måste få ta sin tid, annars orkar man nog inte.


Liljekonvaljemö! Vårat hur är byggt 1930 så det mörkbetsade modet måste ha hängt med ett tag. Jag tror att det kommer bli kanonbra med grått när vi väl är klara.

annas alster! Tack så mycket! Många skulle kanske tycka att det skär sig med falurött och gult men det passar faktiskt riktigt bra.

Fru W! Vi hoppas på det! :)

j´shörnan! Tack så mycket, det är roligt om vi kan inspirera någon med vår renovering. Jag gör mycket själv , men samtidigt får vi mycket hjälp också. Renoveringssjälvförtroendet växer ju mer man gör själv.

Anonym sa...

Hallen kommer att bli hur fin som helst, det är jag säker på! Och vad roligt att ni vill ha en Österbotten-gul dörr!

Anonym sa...

Financially Realistic: Less toaster stove tops are traded inside the insignificant charges, a little therefore a natural toaster oven.
Due to the manufacturer usually means, pizza stove tops therefore
are specifically designed to create pizzas. You'll also this specific toaster oven is that it does not get highly regarded on teh lateral side rrn any respect.

My homepage: welbilt convection oven & toaster oven