lördag 28 april 2012

Ribbstickad vårtröja till MMönster; Non stop top (ravelrylänk) fast i min tappning. Jag lade upp enligt mönstrets minsta storlek (som är väldigt underlig om ni frågar mig) sen fick jag lov att tänka lite själv. Jag fortsatte raglanökningarna en bra stund till tills jag tyckte att tröjan borde passa en 8 månaders liten tjockis, sen satte jag ärm-maskorna på en tråd istället för att maska av och jag la upp åtta nya maskor under ärmen och sen stickade jag kroppen till lagom längd. Sist stickade jag ärmarna. Ränderna är stickade med två färger, 2 räta med mönsterfärg och så 2 aviga med vitt i två varv. Jag är jättenöjd med den här tröjan och jag tycker att M blev så fin i den. Dessutom älskar jag bilderna jag tog igår i dåligt ljus hemma hos mamma och pappa så där lite på vinst och förlust. Jag blir alldeles varm av att se dem och lite gråtmild av att titta på dem och min syster är så himla fin!

Garn; Rester, bara rester. Det mesta av det vita är Gestal babyull, det räckte inte riktigt till ärmarna så jag skarvade i med lite Qualitas sock men det syns faktiskt inte. Det röda är fabel och det blå är Semilla DK. Jag skulle tippa på att det allt som allt gick åt lite mer än 100g.

Stickor; Mestadels rundsticka 3 mm men ärmarna stickade jag på strumpstickor 2,5 mm.

7 kommentarer:

Krickelina sa...

Allt är snyggt, gulligt barn, snygg syster och snygg tröja! :D

4U2 sa...

Söt är han och med den fina tröjan på blir det sockervadd! :)

Maritas Maskor sa...

En pippitröja i ribbstickat måste vara perfekt till en så där rörlig liten kille. Den blev perfekt på honom!
Och du är verkligen väldigt bra på att använda upp dina restgarner. Själv har jag just syndat och vart och köpt två fabel som jag stickar sockor i just nu.... (sticka meras sockklubb-murgröna) Kunde inte riktigt låta bli.

Ha en strålande fin Valborg!

Mian sa...

Toppenfin tröja och gullig unge!

Anonym sa...

Flick Projector: A Small History

My page - electoral

Anonym sa...

Exciting Nautical Topic Ideas in the Living Place

Stop by my web page: agonised

Anonym sa...

Infrenion Networking sites Launches Extraordinary B2evolution Having Plan

My weblog :: mankind **