onsdag 8 januari 2014

Fin julklapp och pågående projekt i januari

 Jag fick en otroligt fin julklapp av min syster, en gammal men helt felfri spånkorg med lock.
En perfekt förvaring för alla mina påsar med pågående projekt.
 Vi gläntar på locket och ser vad som ligger där nu. Som synes är Ester väldigt sugen på att bo i korgen också men det kan hon fetglömma!
 För tillfället har jag fyra WIP:s, det är en ganska lagom siffra tycker jag, då kan jag alltid sticka på någonting som känns roligt för stunden. Tre stycken är nyligen påbörjade men den fjärde har legat lite för länge för att det ska kännas helt bra.
 Den här uppifrån och ner koftan med runt ok påbörjade jag när jag var i Fattigskogen i somras. Jag stickar i fantastiskt handspunnet silke/merino som Lisa spunnit och ljuvligt Defenition sockgarn på stickor 3 och 2,75 och det är nog därför som det går lite segt, men det här ska inte bli ett UFO, nej jag ska kämpa på. 
 Mina Gander-strumpor har jag redan visat, de har stor chans att bli färdiga först av alla de här WIP:sen. Jag älskar de här färgerna tillsammas, allt är rester från andra projekt och det mesta är presenter från fina Ulrika. Kanske blev de lite i kortaste laget så jag stickar nog nästa strumpa lite längre och tar upp tån på den här efteråt.
Den här koftan stickar jag efter eget huvud i 2-trådigt ullgarn också på stickor 3mm men här går det fortare av någon anledning. Jag hittar på mönstret efter hand och så småning om ska det bli ett mönstrat runt ok och sen ska jag klippa upp den och sticka knäppkanter. En riktigt rolig stickning.
 
Dessutom ligger en randig standardsjal i restgarner i korgen. Den blir nog förmodligen en present, mina randiga sjalar brukar bli det.

6 kommentarer:

mormor sa...

Fina hemligheter i din fina korg.
Hälsningar Monika.

Manduzana stickar sa...

Vilken fin korg du fått! Och finfina stickningar har du i den, färgglada och fina. Jag är lite sugen på att inspireras av dig och sticka något liknande ditt hitte-på fast som tröja istället. Om jag någonsin kommer till skott.

Mikaela sa...

Jag har en gammal "Amerika-trunk" som skulle vara perfekt för att ha alla pågående projekt i. Det vill säga, om den inte stank! Får inte bort lukten i den, tyvärr. Tips?

Maria JAG BLOMMAR sa...

Fin korg! Vi hade en lika hemma när jag var barn, men det gick hål på locket på den tillslut.

emma sa...

Så himla fint, det grön-grå-rosa...

Anonym sa...

En skål med ättika i kan hjälpa, det suger upp lukter på något vis. Jag har hört gott om kattsand också, det lär absorbera dåliga lukter. Fördelen med de metoderna är ju att de är billiga och förstör inte något heller. Prova o berätta om det funkar!
/Louise