måndag 31 augusti 2015

Nytt mönster; Fårbacken!

 Nu finns mitt nya sockmönster "Fårbacken" publicerat på klicka bara på den här länken så kommer du dit.
Fårbacken ingår i min nya mönstersamling som jag valt att kalla "Strövtåg i hembygden", min tanke är att den ska innehålla värmande snabbstickade små plagg till hela familjen och alla kommer att döpas efter platser i min närhet som betyder mycket för mig.

Fårbacken är mysiga sockor för hela familjen. Sockorna stickas från mudden och ner med istickshäl och ett flerfärgsmönster som är lätt att memorera. Välj ett blankt och stunsigt garn som får mönstret att framträda bäst. Varför inte välja en lyxig ull/silke-blandning till de yngre och något mer slitstarkt till vuxenstorleken.

Sockorna finns i fyra anpassningsbara storlekar och med vägledning av mönstret och tre olika diagram kan du dessutom lätt anpassa mönstret till fler storlekar än de angivna.
Storlek; 1 år (4-6 år) 8-10 år (vuxen)
Garn; Ett garn med ca 260 m/100g. I två färger som kontrasterar mot varandra, välj ett enfärgat eller lätt melerat garn för bäst effekt. Sockorna visas här i Tant Kofta Tjock Filisilk, Onion fino organic wool+nettles, Sandnes Alpakka och Rowan wool cotton 4 ply. Det är viktigt att garnet är stretchigt och inte för stumt.
I mönstret kallas den ljusare färgen för färg A och den mörkare för färg B.
Garnåtgång; Till den största storleken behövs två 50grams nystan av färg A och ett 50grams nystan av färg B, ca 390 meter totalt men du kommer att få garn över. Till den minsta storleken behöver du ett nystan av var färg och även där kommer du att få garn över. Observera att garnåtgången kommer att variera beroende på hur långa skaft och fot stickas.
Stickor; 6 strumpstickor 3 mm eller de stickor du måste ha för att få rätt stickfasthet. Det är viktigt att sockorna blir stretchiga så gå hellre upp i stickstorlek om du är osäker.
Stickfasthet; 30m/10cm i flerfärgsstickning.

6 kommentarer:

maria carlander sa...

Du är så grym!
Fantastiskt mönster och studsiga färgkombinationer - älskar kombon av sval havsgrön med rostig orange - så jädra fint!
Ser fram emot de här strövtågen.

Heidi sa...

så söta dom är:)

fale artut sa...

Fårbacken, vilket underbart namn! Fina sockar, som vanligt! Vilken härlig stick-höst det kan bli!

Annika sa...

Vad fina, och vad kul med strumpor i olika storlek till hela familjen.

Iréne JB sa...

Så himla fina!

Löpmaskan sa...

Vilket ögongodis, härligt!