lördag 21 maj 2016

Ulmus, det sista mönstret i Manduzanas och Dödergöks sock-klubb 2016


Äntligen kan vi presentera det sista mönstret i Manduzana och Dödergöks Sock-klubb 2016.
Det är nu nästan ett år sen Amanda och jag började prata om en sock-klubb och det är med glädje och stolthet och en gnutta vemod jag nu kan visa det sista mönstret.

Den här gången kommer inspirationen till mönstret från grönskan som just nu exploderar utanför fönstret. Ulmus betyder alm och sockan har inspirerats av almens stora löv. Ett strukturmönster i mosstickning med hålmönster och resår bildar ett löv med spetsen framme i tån.

Till det här mönstret har Amanda färgat ett helt fantastiskt, skimrande grönbrunt garn i en kvalitet som håller högsta klass. Garnet heter Manduzana Sock BFL Twist, 80% superwash BFL 20% nylon ca 365m/100g och färgen  har Amanda döpt till ”Himmelstrand”. Och jag måste erkänna att jag blev helt nipprig när jag fick hem den här härvan i brevlådan, det här är ett utav de allra vackraste sockgarn jag någonsin stickat med.

Mönstret kommer att vara exklusivt för sock-klubbens medlemmar fram till juli 2016 och efter det kommer det att finnas till salu i min Ravelry-butik.

Jag vill passa på att tacka för det fina mottagandet som sock-klubben fått, det känns väldigt fint att veta att ni uppskattar och gillar det vi gör.

Om du är sugen på att sticka mönstren från klubben så kommer de två första, Actiniaria och Floribunda släppas till allmänheten i juni 2016.
Garnerna till de två första mönstren kommer också att finnas till salu på manduzana.se och jag verkligen rekommendera dem av hela mitt hjärta.
2 kommentarer:

Heidi sa...

Jag har verkligen haft gott om tid att ångra att jag inte gick med i sockklubben:) Återigen har ert samarbete lett till en väldigt fin socka!

Linnéa sa...

Vilket fantastik mönster! Du är verkligen super duktig på att göra mönster :D
Jag ångrar också att jag inte gick med i sockklubben :/