lördag 4 juni 2016

Två par strumpor i kvällssol

 Mönster; De här strumporna har legat och väntat på blockning i några veckor nu men plötsligt händer det ju som bekant och nu är båda tvättade och blockade och snart bloggade.
Det första paret är "I heart harvest socks" (ravelry länk) ett toppenbra ribbat basmönster som jag kan varmt rekommendera. De får en jättefin passform eftersom de är ribbade på sidorna också.

De andra sockorna är ett par helt släta strumpor med "Sweet tomato heel" (Ravelry länk). Det här är tredje gången jag stickar den här hälen och jag gillar den väldigt mycket. Kilarna som stickas med förkortade varv blir mycket snyggare än många andra hälar med förkortade varv jag provat. Sök på you tube så finns det en jättebra instruktionsvideo om du är sugen på att prova.

Garn; Det första paret har jag stickat i otroligt lyxiga rester från lagret. Grönt Colinette Jitterbug, galet vackert melerat Oh em gee från Easyknits och lite vinrött Malabrigo sock. Som en dröm helt enkelt.

Till tomathälssockorna drog jag fram ett mycket gammalt nystan Zauberball från botten av garnskåpet och det blev himla fint uppstickat tycker jag. Det känns härligt att sticka upp sånt som legat länge särskilt när det blir så här bra.

Stickor; 2,25 mm så klart!


3 kommentarer:

Heidi sa...

zauberballsockarna ser härligt somriga ut med den rosa och gröna färgen:)

Monica sa...

Måste fråga: Blockar du strumporna?
Blockar du dom "från sidorna" om du förstår hur jag menar ....
Det har jag aldrig gjort med mina, men kanske värt att pröva.

Dödergök sa...

Jag är nog lite liberal med termen "blocka" just vad det gäller sockor. :-) Jag tvättar alltid upp sockor och sen lägger jag dem på en blockningsmatta och så får de plantorka. Om det är väldigt spetsmönstrade sockor kan jag sätta i någon nål också.