onsdag 21 juni 2017

Charlotte

 Nu är de äntligen redo att möta omvärlden, mina nya favoritsockor som vuxit fram på stickorna under våren. Hoppas att ni kommer tycka lika mycket om Charlotte som jag gör!

Charlotte är en nätt, klassiskt spetsmönstrad socka som stickas uppifrån och ner med en klurig förstärkt häl som anpassas till spetsmönstret och rund tå. Spetsmönstret är effektfullt men enkelt att memorera och sockorna kommer snabbt bli dina nya favoriter.
Sticka Charlotte i ett enfärgat eller semisolid-garn för bäst resultat.

För att sticka Charlotte behöver du;
Garn; Manduzana sock (75% Superwash Merino 25% Nylon) ca 425m/100g, här i färgen ’Pumpkin patch’ eller ett annat sockgarn med ca 400-425 m/ 100g.
Garnåtgång; ca 60-80 g beroende på storlek.
Stickor; 5 strumpstickor i storlek 2,25 mm eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet, eller rundsticka om du föredrar att sticka enligt magic loopmetoden.
Stickfasthet; ca 32 maskor och 42 varv på 10 cm i slätstickning efter tvätt.
Storlek; ca 36-42 men sockorna kan stickas till önskad längd, tänk på att garnåtgången ändras om storleken ökas.
Mått; Skaftet mäter ner till hällappens början ca 14 cm, hällappen ca 6,5 cm på längden och sockans bredd är ca 8,5 cm mätt platt rakt över men spetsmönstret är mycket stretchigt.
 
Du behöver kunna; Räta och aviga maskor, sticka runt, ökningar och minskningar, enklare spetsstickning, läsa diagram och sy ihop en tå med maskstygn.

Köp Charlotte till specialpris idag och imorgon utan någon rabattkod här på Ravelry!3 kommentarer:

Kattis sa...

Jag smälter! Så vackra!

Linnéa sa...

Vilket vackert mönster!!

Linda sa...

Supersnygga! Mönster är inköpt!