söndag 30 juli 2017

#koftansstickpåse

 Lika mycket som det är självklart att de som jobbar med stickning och garn och handarbete över huvud taget ska ha betalt för utfört arbete vad det än må vara, lika mycket älskar jag folk som bjussar på sina egna kunskaper. Det finns något väldigt sympatiskt med att visa "så här gör jag" och sen får alla som vill haka på.
Tidigare i veckan visade Tant Kofta hur hon syr sina stickpåsar, på instagram under #koftansstickpåse  finns en väldigt lättförståelig bildbeskrivning som visar de olika momenten. Så väldigt gulligt och bjussigt av Lotta.
Jag har nu sytt tre stycken och det känns inte som om jag är klar än. Perfekt för udda och riktigt små stuvbitar av favorittyger.

I påsarna har jag knölat ner mina tre pågående projekt, en kofta som ska tvättas och blockas, en sjal som växer lite varje vecka och en strumpstickning (eftersom jag alltid måste ha en strumpstickning på gång).
Nu är jag rysligt sugen på att lägga upp ett nytt litet projekt så då kanske det får bli en påse till, vem vet?

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Du är ju själv också en "bjussig" typ! Jag stickar just nu på ditt mönster "Glittertind" och det är sååå roligt! En jättefin och pedagogisk beskrivning!
Tack för den!

Efwa - Medea sa...

Visst är det kul att sy stickpåsar. En för varje pågående projekt är ju verkligen något en behöver

pia sa...

Visst är det hyggligt när folk bjuder på mönster så där som tantkofta gjort med dessa påsar, men det är inte riktigt snällt heller. Man vill ju sy massor av påsar av alla bitar man har liggandes.Man måse väl ha minst en påse per projekt man har på gång och någon extra för liger man av startitis så blir det många påsar.