måndag 4 september 2017

En cowl och ett par vantar

 Jag fortsätter min kavalkad av små gulliga grejer. Den här gången en halsvärmare och ett par vantar som ska passa en treåring (även om vantarna ser lite små ut).

Mönster; Kragen heter Treppenviertel Cowl och mönstret finns på Ravelry. Det här mönstret är en del i en liten mönstersamling som består av en mössa och ett par sockor också. Jag har stickat sockorna och det var både ett väldigt roligt och fint mönster. Den här cowlen är precis lika rolig att sticka, ett riktigt toppenmönster. Mönstret är utformat så att du egentligen kan använda vilket garn med vilken stickfasthet som helst men det finns också angivet exakta mått och siffror för fingering garn. Eftersom jag hade tjockare garn och dessutom stickade till ett litet barn tittade jag på formeln för mönstret istället och la upp 120 maskor, efter några åsar började jag minska på två ställen på vart fjärde varv så att jag slutade med 96 maskor. På så sätt hoppas jag att inte själva polo-delen blir för vid.
Jag är väldigt sugen på att sticka en sån här till mig själv i handspunnen tjock alpacka som jag har i mitt garnskåp, skulle kunna bli höstens mest använda plagg.

Vantarna är inget mönster utan mitt eget standardmönster för barn med långt skaft och en liten kiltumme. Däremot tittade jag på lite andra mönster för att få storleken rätt men det kan vara så att de blev för små för mottagaren ändå.

Garn; Kragen är stickad i underbara Manduzana Sock DK, ett perfekt mysigt garn till såna här små barnplagg som ska vara nära kroppen. Färgen heter venetian red.

Vantarna är stickade i Marks & Kattens baby eco ull.

Stickor; Kragen stickade jag på stickor 3 mm och vantarna på 2,5 mm.
1 kommentar:

Heidi sa...

Dom ser precis ut som dom allra sötaste små höstblommor:)

Cowlen är ju smart utformad. Problemet med cowls, som jag ser det, är att de efter en tid tenderar att ligga platt längst ner runt halsen, och där värmer den ju inte så mycket. Men som den här är stickad så kommer ju den att fortsätta hålla formen, och därmed behålla värmen precis så som den är tänkt att göra!