lördag 12 maj 2018

Knölsvansklänningen

 Jag har faktiskt så smått tagit tag i det där med att sy en vår/sommargarderob även fast trädgården lockar mest just nu i ärlighetens namn.
Jag sålde div. stickade plagg som blivit liggande och bulk-köpte tyg tidigt i våras och planen är att det ska bli användbara, fina och bekväma plagg som jag behöver. Och den här klänningen är just ett sånt plagg.
Ännu en gång har jag sytt efter ett Seamwork-mönster, eller närmare bestämt har jag satt ihop två olika den här gången.
(Jag fick en fråga om hur Seamwork funkar, förenklat kan man säga att det dras typ 70 spänn eller nåt sånt från mitt paypalkonto varje månad och då får jag två "krediter" (credits) och kan ladda ner vilka två mönster jag vill. Läs mer på deras egen sida för mer och bättre info.)
Överdelen är från Veronica men jag tycker att kjolen är lite för snäv på den så jag satte ihop den med Kimmys kjoldel. Det blev en riktig succé skulle jag vilja säga, klänningen är så skön, sval med flaxiga ärmar men ändå snygg och lite mer dressad. Den har resår bak som ger en snygg form och samtidigt är den så bekväm att ha på sig.

Jag har sytt i superfin viskos från Stoff o Stil med knölsvanar på, bara det liksom! 5 kommentarer:

Helga sa...

Jättefin! När jag bara såg rubriken trodde jag det skulle vara en modell som liknade en svan och blev mycket nyfiken haha. Eller kanske som den klänningen Björk hade en gång 😂

Kristin sa...

Fin klänning! Jag har också seamwork och har massor av krediter, har pausat medlemskapet en gång, men nu verkar det inte gå längre. De har ju gjort om abonnemanget så numera kostar det mer men man får bara en kredit/månad, vilket är lite synd. Kan ju tillägga att de har många av colettes mönster också, för två krediter styck.

Jag har just laddat ner Veronica för att se om minsta storleken möjligen kan funka till min tioåring. Hon har ett par sådana klänningar från Åhléns och gillar dem mycket. Klänningar med ärm är ursvåra att hitta när barnen kommer upp i storlekar över 128, likaså är det hopplöst att hitta praktiska kläder i de större storlekarna, plötsligt ska det bara vara coolt😡

Heidi sa...

Snygg! Den ser inte alls ut att vara ihopsatt av två separata mönster, utan ser ut som om den är gjord av ett enhetligt mönster.

Dödergök sa...

Jag har också massor med "krediter" över men jag tänker att det gör inte så mycket, jag ser det som om jag köpte en vanlig fysisk mönstertidning men bara vill sy ett mönster ur den tidningen.

Jessica sa...

Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min man lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i 3 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en research på internet och hittade en sida där jag såg att Dr Ellen, en trollformel, kan hjälpa till att få tillbaka älskare. Jag kontaktade henne och hon gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta Dr Ellen, en kraftfull förtrollningsledare för lösningar

1) Returnera pojkvän

2) Återförena man eller fru

3) Om du har mardrömmar

4) Botemedel mot hiv och hepatit

5) Kraftfull magisk ring

6) Lycka till

7) Brytande av besatthet

Kontakta EMAIL:ellenspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsappa honom +2349074881619