lördag 24 november 2018

Fem par vantar och ett par tossor

 Jag stickar igen, massor till och med efter en sommar med extrem sticktorka. Vissa saker hamnar på bild på instagram men mycket är helt odokumenterat, Målet är att blogga ikapp innan årsskiftet eftersom jag alltid uppskattar att gå in här och läsa och minnas i efterhand. Särskilt kanske ett sånt här år när jag kanske tycker att jag inte stickat alls.

Mest har jag stickat på små projekt men jag har även några större att blogga om. Först ut är de här småvarma projekten jag stickat i November.
Två par Lilla Lus av Erika Åberg från hennes bok Sticka vantar, sockor och lite till. Det ena paret stickade i Manduzana 2-tr Gotland och det andra i rester, mest Léttlopi och dubbel Supersoft.
Tossan kommer ur samma bok och heter Första Tossan också den är stickad i Manduzana 2-tr Gotland. Superbra och gullig mönster för små fötter.

Jag har också stickat två par Barnehagevotter (ravelrylänk) i restgarner, de mesta handspunnet av mig. Ett mönster med toppenbra passform, den här gången la jag till några varv både på tummen och själva vanten för att de ska passa storlek 3-4 år ungefär.

De gula vantarna har jag stickat till min kusins bebis och de är helt ett eget påhitt. Ett påhitt som jag är väldigt nöjd med. Det gula garnet är Manduzana Alpacka Merino och det vita är Humble regards from Devon från Moods of Colors.


4 kommentarer:

Barwitzki sa...

Nydelige votter og sokker. Votter har så vakre farger, jeg liker :-))
Nå kan vinteren kommer... her vi har hatt tre dager frost, men i går var mange solen og
blå himmelen. I dag er grå igjen.
Sluttet av november begynner julemarkeder her... gleder meg.
God helg for deg. Hilsen fra Viola

Heidi sa...

Dom är som karameller. Färgglada och fina:)

Anas Khan sa...

Love this post.
Regards.
Neverpayful.com
Dealswithin.com

Annika sa...

Å så fina! Jag stickar också vantar på löpande band nu (håller på med höstens tredje par). Det går åt enorma vantmängder när man har ett gäng småbarn.