lördag 22 december 2018

En tax

 Mönster; Det här är det roligaste och finaste jag stickat på mycket länge. Helt overkligt egentligen att jag har stickat en tax. Mönstret heter Poklon och är gjord av geniet Ysolda Teague. Hela taxen stickas i ett stycke från svanstippen och avslutas med öronen. Kroppen formas med olika roliga och annorlunda lösningar för att få till böjda ben och utstående ögonbryn. Mönstret är suveränt skrivet och lätt att följa även om stickningen är roligt klurig. Jag har gjort precis som det stod, det enda jag lagt till är det röda halsbandet.
Ögonen är säkerhetsögon som jag köpt från Bibbis textil och stoppningen är vanlig stoppning från Panduro.
Jag älskar den här taxen och det var till och med lite sorgligt att ge bort den i ettårspresent, en väldigt rolig stickning och ett toppengulligt slutresultat. Jag gillar verkligen storleken, att det inte bara är en liten fjutt utan att den är nästan liks stor som en riktig kanintax.

Jag rekommenderar varmt det här mönstret till alla.

Garn; Jag använde garn jag hade i garnskåpet så det blev en tråd Supersoft och en tråd Pernilla från Filcolana tillsammans. Det blev hur bra som helst och en riktigt fin tax-färg.

Stickor; Mönstret säger 3,5 mm men jag gick ner till stickor 3 mm för att få ett tätt tyg som inte stoppningen lyser igenom.

Eftersom det varit mörkt i två veckor och ettåringen skulle firas så är bilderna lite så där, men det syns ju hur sjukt gullig den är. Allt som allt stickad på två kvällar och en förmiddag.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt underbar. Det får bli en "Hebbe" till barnbarnet Hedda, när hon fyller 1 år. Hebbe var vår älskade långhåriga tax när barnen var små och han lever fortfarande i våra minnen.
God jul och Gott nytt År önskar en trogen läsare av bloggen.

Heidi sa...

Instämmer med anonym! Den ser helt underbar ut, lekfull och redo för lek när som helst:)

God Jul och Gott Nytt år!

Cecilia N sa...

Min man sträckte sig efter min telefon när jag läste och sen satt han och log fånigt.
Vi har en hund och jag tycker det räcker med en i taget, men han drömmer retsamt om en en liten taxfröken till honom och hunden som de kan leka med.

Månne det blir en stickad tax nån gång?
Jättefin!

Barwitzki sa...

Nydelig... såååå fint.
God jul for deg og dine.
JulKLEM fra Viola