måndag 20 april 2020

En sjokig skjortklänning

 Åter igen har jag gjort en egen variant av ett mönster som inte görs i min storlek och därför tänker jag inte nämna det men det är en skjortklänning med holkärm och ganska mycket vidd i kroppen. Lite som en långskjorta, eller en artist/städrock.
Jag har ett gult linnetyg som jag har velat sy en sån här typ av klänning i men jag ville testa om min idé fungerade och då hade jag det här tunna bomullstyget liggandes i skåpet.
När jag köpte det här tyget för minst två år sen var tanken att jag skulle sy något slags sjok men det har visat sig att jag inte är någon sjokperson. Däremot vet jag att jag är en städrocksperson, den här typen av plagg har jag gillat sen jag var tonåring. Lite ovant är det med den raka formen och jag skulle absolut kunna tänka mig att ha ett skärp i midjan ibland om jag hittar nåt jag gillar. Men det här är ju sommarens plagg absolut, så svalt och flaxigt och kanske ändå lite sjokigt trots allt.
Jag har baserat mönstret på en tunika från Stoff o Stil men lagt på ett ok bak och krage och knappslå och en "kurvig fåll" (vad heter det på svenska egentligen?).

Tyget är en riktigt tunn bomull som säkert kommer bli skrynklig som bara den men den är så fin så det gör inget.5 kommentarer:

Heidi sa...

Wow! Både modellen och tyget! Passar dig sååå bra!

Anmaja sa...

Wow, så snygg! Både du o tyg o modell.

fale artut sa...

Den ser skööön ut, härligt!

Humlan sa...

Nämen den där vill ju jag ha! Både tyget och modellen är ju perfekt även för mina varma sommardagar.

Efwa - Medea sa...

Superfint!