fredag 30 oktober 2020

Lilla Mistel finns nu på ravelry!

Tjoho! Idag har jag publicerat Lilla Mistel på ravelry och jag kan sätta en punkt för det här projektet. Allt som allt har jag stickat 6 koftor i olika storlekar i det här mönstret. jag har faktiskt inte tröttnat på den men det ska bli kul att sticka någonting annat en stund.


Sen tidigare har jag publicerat Mistelkoftan som finns i storlek 2 till 10 år och det här är bebis och småbarns varianten. Storlekarna är från 1-3 månader till 3-4 år.

Lilla Mistel är en klassisk kofta med runt ok och flerfärgsmönster. Plagget stickas runt nerifrån och upp och klipps sen upp i slutet. Min absoluta favoritkonstruktion för flerfärgsstickade överdelar.

För att sticka Lilla Mistel behöver du; Garn; Moods of Colors Cushy Cormo i tre färger. Eller ett annat garn med en sträckning på ca 300m/100g. Tex Manduzana Merino Sock Sport. 

Stickor; rundsticka och ev. strumpstickor 3,25 mm och 2,5 mm till resår eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet. 

Stickfasthet; 25m/10cm 32v/10cm på stickor 3,25 mm i mönster, eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet. 

Storlekar; 1-3 mån, (6-9 mån), 12-18 månader,( 2-3 år), 3-4 år 

Bröstvidd (omkrets); 44, (50), 56, (64), 68 cm

Beräknad garnåtgång; A: 50g, B: 50g, C: 10g ( A: 100g, B: 50g , C: 20 g) A: 100g, B: 100g, C: 20g (A:100g, B:100g C:25g), A:150g, B:100g C:30g 

Tillbehör; 6-8 små knappar.( Ca 12-18 mm) Du behöver dessutom restgarn att sätta vilande maskor på, minst 4 stickmarkörer och eventuellt band att sy på insidan av knäppkanten. Ev. pärlor att brodera fast på framsidan. 

Du behöver kunna; sticka räta och aviga maskor, sticka runt, flerfärgsstickning, förkortade varv, minskningar och ökningar samt läsa diagram


Den gula koftan stickade jag i Fraya Lovely (ett väldigt trevligt garn från Stoff o Stil), ett lite tunnare garn och på stickor 3 mm blev det storlek nyfödd av den minsta storleken.

Den röda koftan är stickad i Moods of Colors Soft Sport (det röda) och Manduzana Merino Sock Sport (vitt och grönt). Lilla E är 1 månad på bilderna och har på sig storlek 1-3 månader.

Den blå koftan är stickad i Moods of Colors Cushy Cormo i färgerna Hard Working Petrol Moods (turkos), Natural White och Olive Green Moods (grön). Lilla N är nästan 3 år på bilderna och har på sig storlek 3-4 år.


 

3 kommentarer:

fale artut sa...

Vilken jättefin kofta, Fantastiskt!

Heidi sa...

Bedårande och gulligt och praktiskt på en och samma gång:)

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}