torsdag 24 juli 2008

Lata dagar


Så här glad och avslapnad ser en semestergök ut. Idag är det för varmt för tretimmarspromenader med hundarna så efter den mycket tidiga morgonpromenaden i skogen (mannen åker till jobbet kvart över 6 så alla mornar blir väldans tidiga) har jag suttit här ute på gården och stickat på syrrans strumpor och njutit av stockrosorna. Nästa år ska jag baske mig ha stockrosor jag med.
Sen tog jag mig en liten egen tur på stan och jag hamnade min vana trogen på kyrkogården, där satt jag också och stickade en stund tills garnet tog slut. Jag har med mig ett till nystan så förutsättningarna för att bli klar är mycket goda. Det här är mitt andra par strumpor i regia silk och jag älskar ytan och känslan i garnet. Det här är för övrigt också det andra paret i regia silk som jag ska ge bort så det blir nog minst ett par till svarta silkesstrumpor vad det lider för jag måste ju ha ett par själv också. Det ska bli kul att se systerns min när hon öppnar det här paketet för är det någonting som passar henne och hennes minikjolar så är det de här strumporna.

Igår kväll klättrade jag och mannen upp på ett litet berg med vidunderlig utsikt över vattnet. Det var så lugnt och vackert att bara sitta där en stund.
Ikväll ska jag lura ut honom på landet tror jag efter att vi ätit ärtsoppa och våfflor.
Idag köpte jag min pocketbok som jag lovat mig själv i semesterpresent, det blev Rum nummer 10 av Åke Edwardson, perfekt att ha en deckare på lut om det fortsätter att vara så här varmt. Man kan ju faktiskt inte sticka och gå promenader alla dygnets vakna timmar. ;)

2 kommentarer:

Emmelie sa...

strumporna ser ut att bli fina. :)

Dödergök sa...

Tack så mycket, mönstret är jätteroligt och jag tror att de blir jättefina med ett ben i så att mönstret spänns ut.