tisdag 8 juli 2008

Tjuvkik och snabbgenomgång

Här kommer lite små-hemliga bilder av mitt stick-lyckopiller för tillfället, tvåändsstickade innesockor till systerdottern med dödskallemönster. Mer info kan fås här.
Nu är det riktigt roligt att sticka igen kan jag säga, 2-trådigt ullgarn och flerfärgsmönster är som balsam för min själ. Nu ska jag riktigt njuta av den här roliga stickningen och passa på att göra klart lite annat som ligger och väntar. Jag har gjort ett skaft på syrrans "Evening stocknings for a young lady" det är också en riktigt rolig stickning men den har stått lite stilla som allt annat den gågna veckan. Min februari-tröja är just nu kall som en död mört i sin fina stickväska men jag tänkte att den skulle återuppstå ikväll under Morden i Midsommer.
Jag köpte pärlor i helgen till min svarta Laminaria, kanske inte riktigt de pärlor som jag hade tänkt mig men jag tror att det kommer att funka. Min alpacakofta pratar vi tyst om, jag har satt upp som mål att vara klar med den sista September. ("Det är sommar nu Ronja.")
Ja det var snabbgenomgången det, nu ska jag återgå till mina rosa/vita dödskallar.
Tjena!


9 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Sicken lycklig systerdotter det kommer att bli! Hon kommer att ha snyggast sockar bland kompisarna.

Tvärslå sa...

Va skönt med tvåänds. socks.
Finfina också.

Anonym sa...

Åh, så fina. Jag fattar inte hur tvåändsstickning funkar alls.

Jag har nog problem att sticka med två färger "vanligt". Jag kanske gör fel, men jag "delar" de olikfärgade trådarna med ringfingret då de ligger över pekfingret, sedan hämtar jag bara den färg jag ska med stickan. Då beöver jag inte snurra runt garnet och få det trassligt, utan allt ligger stilla på samma plats.

Nettan sa...

Åh , vad snygga strumporna var. Önskar jag tillhörde din familj =0)

TruckerElin sa...

Ser att jag måste lära mig tvåändsstickníng nu.. :) Dom rosa-vita sockorna är precis som om dom vore tilltänkta till mig hehe

Anonym sa...

Å så fina sockor, och så sköna de ser ut att vara!

Nu kommer det snart paket till dig... :)

Anonym sa...

Så. Idag köpte jag det sista. Nu står här en låda och väntar på vidare transport till Dödergökland. :)

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer! Tvåändsstickning är tokkul och det blir jättevarma och gosiga sockor, jag gillar verkligen den här modellen de är så söta tycker jag.

Anonym sa...

Vilka fina sockor det kommer att bli! Jag har aldrig provat på att tvåändssticka men första veckan i augusti ska jag till Sätergläntan och lära mig. Längtar!! Kanske anmäler mig till Vi 2... efter det.