onsdag 15 oktober 2008

Baroness Beret

Mönster; Baroness Beret av Susan Power. Så snyggt mönster, genialiskt faktiskt. Minskningarna är så fina och jag älskar den lite kaxiga 40-tals designen. Synd nog är det här inte min basker, jag har redan gett bort den till vännen L. Hon blev väldans söt i den. Men jag ska minsann göra en till mig själv också, det går nämligen väldigt fort att sticka den också, ett par timmar bara.

Garn; Dubbelt drops alpaca, (rester efter min kofta) jag vet inte riktigt hur mycket men kanske att hälften gick åt av båda nystanen. Jag har inte stickat med två trådar av det här garnet förut och jag blev smått kär i det så det ska jag göra igen. Förmodligen redan till helgen.

Stickor; Strumpstickor 3,5 mm i vaxad bok och rundsticka 4,5 mm.
11 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin, du passar verkligen i den!

Vida sa...

Den är helt underbar, så himla fin.

/Liv

Mikaela sa...

Ser alldeles underbart mjuk och härlig ut!! Och färgen, underbar!!!

Efwa - Medea sa...

Wow, vilken ljuvlig mössa. Ska nog testa dubbelt alpaca också någon gång. Har en del och det vore kul att göra åt lite.
/Efwa

Stina sa...

den är skitsnygg! jag köpte precis lite alpaca till en kofta jag ska göra och hoppas nu innerligt att det blir över så jag kommer mej för att göra den här.

Pernilla sa...

Hur snygg som helst. En sån vill jag också göra. När jag gjort allt annat på min lista...

Heldri sa...

så härlig den var i kombionation till din bolero/boobholder!

Jag försöker träna mig på att använda fler färger men jag tycker bara att allt skriker eller skär sig på mig. Men du lyckas då bära upp de flesta kombinationer lika självklart!

/Heldri

SF sa...

Jättesnygg. jag gjorde precis något liknande fast i enkel Alpaca med mönster från garnstudio. Fick beställning av min svägerska, men då kan jag ju kanske sticka den här istället så blir det liknande men inte precis samma.

Dödergök sa...

Kul att ni gillade baskern, det gjorde jag med, jag ska sticka en till mig själv också men med lite längre resårkant. Eftersom jag är en clown vill jag ju så klart ha en ännu mer färgglad men vi får se vad det blir. Jag har väldigt fin ljusgrön alpaca hemma som jag fått av Ulrika. Kanske blir det en basker till helgen.

Heldri!Ge inte upp med dina färgförsök, det gäller att hitta de rätta kombinationerna bara. Just nu är jag såld på mörklila, orange och olivgrönt ihop. Cerice och riktigt äpplegrön är aldrig fel det heller.

Anonym sa...

Väldans snygga saker man kan hitta här - hur hinner du med!? Sticka på bara, ser fram emot ytterligare inspiration!
MVH Sofia

Ronja sa...

Den måste jag också pröva på att sticka, bara den inte är för svår. Kolla gärna in min nya lilla blogg också: http://ronja-nystanet.blogspot.com/. :)