fredag 18 september 2009

Lila basker för dåliga dagar

Oj vad med färdiga objekt som formligen forsar ut över bloggen dessa dagar. Kan det ha något med hösten att göra? Eller kanske har det att göra med att jag haft alldeles för många wip:s under sommaren och någon gång måste ju allt bli klart eller hur?!

Mönster; Eget påhitt, allt för att få ut så mycket som möjligt av garnet. Jag experimenterade med några korta varv för att få till det rätta pöset och utan att riktigt veta vad jag gjorde så blev det bra. (Jag måste verkligen lära mig det där med korta varv.) Jag avslutade med en i-cord som jag sen slog en käck knut på.
Garn; Sulka (alpaca och silke) 100g, dvs. två härvor. Fantastiskt garn i en ljuvligt underbar färg. Det här garnet var en fantastiskt fin present som jag fick i vintras när jag var sjuk och hängig och jag visste hela tiden att jag ville göra en tröst-mössa av det. En mössa som gör dåliga dagar bättre. Kanske lyckades jag, för nog blev den här skitdagen lite roligare och mycket varmare med den här mössan på.
Stickor; 6 mm ljuvlig liten knubbig rundsticka.

Tack vännen L för bilderna!


13 kommentarer:

Emma sa...

Åh, vilken härlig! Du passar verkligen i färgen också!

Luuucy sa...

Super läcker basker, gillar hur du gjorde med knuten. Den fina färgen och baskern passar dig mkt bra! :)

Blenda sa...

Hej! Vill bara säga att jag tycker mössan är jättefin, men jag ÄLSKAR din kofta! Härliga färger, och så fin! Om jag hade en så fin kofta skulle jag alltid vara glad när jag hade den på mig! :-)

AnSa sa...

Vilken mustig lila färg! Fint knut-avslut :)

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Undrar om inte lila är en av dina färger.
Många hej fr. koftan

Å sa...

Mycket fin basker! Visst gör lila susen alltid? Jag håller med Blenda angående koftan, den är verkligen jättefin!

Anonym sa...

Oj så härlig basker....Snygg modell, underbar färg!

Dödergök sa...

Emma! Tack så mycket, riktigt mör lila är en av mina absoluta favoritfärger.

Luuucy! Å tack, idéen till knuten fick jag från Ysolda.

Blenda! Tack så mycket, koftan är en klar favorit.

Any! Tack! Jag gillar som sagt den här färgen riktigt mycket.

Tant Kofta! Jo om det är alldeles rätt lila så är det en färg som jag passar jätte bra i. Både min mamma och särskillt min syster klär ännu bättre i lila. Syrran kan tom ha lila smink och det är det inte så många som kan enligt mig.

Ullhuvsmamman! Tack så mycket! Lila i kombination med orange och olivgrönt är självklara favoriter hos mig. :)

Anonym! Tack så mycket!

Anonym sa...

Håller med de andra, fin basker och underbar kofta. Finns den månne i något tidigare inlägg från när den blev klar? Skulle gärna se fler bilder av den.

Dödergök sa...

malinjohanna! Tack! Här finns ett litet inlägg om koftan men den finns nog på bild fler gånger i bloggen för jag använder den ganska flitigt. http://dodergok.blogspot.com/2007/09/randig-raglan-in-morning.html

Emmas dagar sa...

ÅH, vilken fiiin mössa. Färg, modell och häng! Allt!

Anonym sa...

咕蒂咕蒂,古德曼,咖啡,諾亞方舟,米世代,中法料理,葡萄酒,葡萄,高盧,紅眼樹蛙,亞瑪遜,音樂餐廳,幕府壽司,佐佐義,咖啡,異國麵坊,竹林亭,便宜,掌櫃,貝果,東西廚房,火鍋,江南,素食館,蒂皮屋,紐奧良,音樂餐廳,爵士,咖啡,蟳之屋,居酒屋,巴黎,溫馨小館,蓮西亞,明日,馬卡來,奧瑪,烘培餐聽,西班牙,黛麗莎,布花園,冒煙的橋,花草,園藝,沙發餐廳,餐廳,哈里歐,咖啡,愚人花園,串門子,古柏鎮,棒球,韓式烤肉,韓式烤肉,味蕾工坊,輕食餐廳,餐廳,咖啡館,咖啡,主題餐廳,蘭亭香,炭火,五角冰舖,咖哩拉麵,咖哩,御菇園,料理,壽司,香子屋,向下走

徵信社 sa...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享,請你有空到我

參觀,Thanks