lördag 1 maj 2010

Första maj

Inte ett plakat så långt ögat ser, i min lilla stad demonstrerar vi inte längre för vi är så sjukt nöjda med allt och det finns inte längre några orättvisor. De har vi rationaliserat bort för länge sen. Nej här har vi familjedag istället med clowner och korvgrillning.

Jag lägger luktärtsfrön i blöt och visslar internationalen och nått om någon sliten kavaj istället. Går promenad i regnet med vännen L och mitt hår blir lockigt. Köper så jävla oklimatsmarta jordgubbar att det inte är klokt och dricker drPepper med en bismak av 1997 och jag tänker att det var säkert bäst det som hände. Eller inte hände. Inser att jag lever på en soptipp och att jag måste städa, men inte idag. Idag stickar jag isglassrandiga sockor och lyssnar på Broder Daniel i väntan på att klockan ska bli 18:00. Tänker att jag inte ska gråta den här gången, iaf inte för ens vinjetten har tonat ut. Undrar om det är fler än jag som väljer bort clowner och grillkorv i väntan på revolutionen...

6 kommentarer:

Agata sa...

Japp. Min ungdoms fanor är instuvade i ett förråd, och jag undrar ständigt om jag inte har gjort för mycket våld på mina ideal genom att låta dem ligga oanvända där. Kanske ska de plockas fram och vädras litegrann.
Hursomhelst är det inte aktullt med familjedag, så jag ägnar mig mer åt att plocka och fixa hemma. Fast jag gnolar på "Första maj första maj, varje sliten kavaj..." i stället.

Varför är du så ledsen?

Dödergök sa...

Agata! Jag är nog inte mer ledsen än vanligt. (Nu fick jag lov att tänka efter.) Nej jag ska titta på Broder Daniel-filmen kl 18:00 och förra gången började jag snyfta redan till förtexterna, tänkte hålla mig lite längre den här gången. :)

sinneskatten sa...

Underbara du! jag måste bara säga det, för jag är ofta inne hos dig och gottar mig av dina ord och din stickning.
Önskar dig en skön första maj helg!
Carina

rino sa...

det är rätt mycket familjedag över demonstrationerna också...
Men sossarna köpte mig i år med miss li och love antell

Tyg och otyg sa...

Din lilla stads socialister kanske hade kommit till Falun, för här var vi ovanligt många i år tror jag. :)

Anonym sa...

Även jag har lyssnat mycket på BD. Såg filmen sist den gick, men utan tårar. Kan kanske bero på att jag var lite för gammal för att vara en popflicka med stjärnor under ögonen.
Inga plakat är det här heller (bor ju i lilla samhället utanför staden). Vi har ägnat dagen åt att fira stora tjejen som blev 7 i torsdags.
Iréne JB