onsdag 4 augusti 2010

Finfrämmande

Igår var det stickträff i Gökboet. Tre fina damer på väg upp till Malung på stickläger stannade till här under äppelträdet och pratade och stickade och åt mat och stickade lite till. Det var fint. Hoppas att ni får det riktigt roligt och fridfullt uppe i skogen, Ulrika, Ida och Lisa. Själv åker jag till den finska skärgården och sitter på en kobbe i en vecka så det blir inget Malung för mig. Avis är jag ska ni veta men jag tror att vi får det bra vi med i den stora tystnaden i de tusen sjöarnas land.

Om någon vet någon rolig garnaffär i Vasa får ni gärna tipsa mig.

Visst fick jag fina knappar av Lisa?! Urtjusiga!

13 kommentarer:

Maria sa...

Vilken fin knapp-present!Det är kul att få sådant. Ha det så skönt på din semester - hoppas att du får "andas in" mycket ny inspiration!
Maria

Anonym sa...

Din blogg är helt underbar och uppiggande på många sätt!
Agneta

Anna sa...

Då blir jag ju avis på dig, som ska till Finland :)
I Vasa finns ingen jättekul specifik garnaffär, men missa inte Loftet (http://www.loftet.fi//Loftet_Hantverkets_hus) som finns i centrala Vasa! Där säljer de lite stickkit till traditionella vantar etc. förutom allt möjligt hantverk.
Ha en underbar Finlandsresa!

Susilull sa...

Det låter så himla mysigt varje gång du skriver om stickning under äppleträdet, och av det jag sett på dina bilder så ser det verkligen trevligt vid ditt (?) äppleträd!

Ha en skön semester i Finland!

Timeout sa...

Ja, det var fina knappar det! Ha det så skönt i Finland!

Sofie sa...

Guuud vilka snygga knappar! tack för mycket trevlig läsning under sommaren, en annan tappar lätt farten så här års:)

Mikaela sa...

Nej men, vad läser jag?? Ska Dödergök till Vasa?? Åååh, så roligt det vore att träffas! Hemma hos mig finns en garnaffär, öppen när kunden vill handla ;) Dock bor jag i Jakobstad, ca 100 km från Vasa... Men som sagt, till garnstugan är du varmt välkommen! Har inget äppelträd vi kunde sticka under, får bli rönnen i så fall ;)

MalinJohanna sa...

Välkommen till Vasa! Garnaffärerna här i stan är fyra, om jag kommer ihåg alla. Taitokeskus på Hovrättsesplanaden, Vörå Handarbetsaffär på Handelsesplanaden (de har nog störst utbud, skulle jag säga) plus en till på samma innergård. De här tre ligger inom ett-två kvarter från torget och lite längre bort, men ändå i centrum, finns den nyaste, Neule Netti på Storalånggatan.

Dödergök sa...

Maria! Ja visst är knapparna helt ljuvliga! Tack så mycket, jag ska försöka insupa så mycket Österbotten som jag bara kan. Ha ett fint sommarslut själv!

Agneta! Tack så mycket! Jag blir så glad! :)

Anna! Tack så mycket för tipset Anna, både mannen och jag blev väldigt intresserade av Loftet, det ska absolut besökas en regnig dag. Finland ska bli kul!

Susilull! Tack så mycket! :) Det är onekligen ganska mysigt mitt äppelträd.

Timeout! Tack, det ska jag ha! :)

Sofie! Tack så mycket, jag hoppas att jag har mycket fint att visa och lite intressant att skriva om när jag kommer hem.

Mikaela! ja visst nu blir det gökvarning i Vasa med omnejd. Tyvärr ska vi inte åt ditt håll men tack så jättemycket för erbjudandet. :)

MalinJohanna! Åh vad snällt, tack för alla tips, vi får se om det blir något garnspan i Vasa!

Camilla sa...

Du var saknad i tiomilaskogen.
TYSTNAD, ett så vackert ord, vid rätt tillfälle kan det liknas vid
njutning.

sticksIDAn sa...

Åh, Tack så mycket för fin start på vår Dala-vistelse! Jag är snart klar med mitt fodral...

Visa Lisa sa...

1TACK fina Gök för härligt besök under äppelträdet och insikter i svåra, mycket svåra konster! Du är verkligen precis så ljuvlig paw rikktit som du verkar i sajberspejs. Ha det ljuvligt i Finland och hoppas vi ses snart igen! (Mitt fodral ska sys ihop i kväll!)

Ulrika sa...

Bättre lägerstart kunde man inte fått! :-)
Kraaaaam!