måndag 22 november 2010

Det börjar dra ihop sig till taklagsfest

Idag blir det en liten glimt av vad som hänt den senaste veckan. Alla golv på nedervåningen är nu slipade. Allt lutar åt att det blir såpskurade golv men tillsvidare är de täckta med papp, trist när de blev så fina men nödvändigt. Nu är vi förressten inne i mitt arbetsrum/gästrum, här kan man komma in till matrummet/köket via en skjutdörr som är öppen på bilden.
Det här kommer att vara vårt sovrum nu i början innan övervåningen är klar. Här ska väggarna tilläggsisoleras och sen ska det upp prickiga glada tapeter. Sen flyttar vi in, banne mig!

Bjussar på en vedspisbild också, bara för att den är så fin. Kaklet på väggen blir kvar men själva "bänken" och vedförvaringen ska putsas och målas vita.


Avslutar med en mörk bild på vad som allt mer börjar likna ett kök. Systersambon var helgens hjälte och satte in skåpen som systern och jag monterat ihop. Här fattas porslinshon och bänkskivor sen ska det kaklas (kaklet kom idag och det är jättefint, 10x10 enkelt vitt blankt) och sist blir det panel igen upp mot taket. Lussebullsbaket närmar sig med stormsteg!


11 kommentarer:

Maria sa...

Å, så fint det blir! Det måste kännas underbart att få fixa till det egna huset så där. Vedspisen är väl go´ att ha. Sådana sprider ju så skön värme. Lycka till med resten!

Carolina sa...

Känner redan stämningen och hur fint det kommer bli, fast det är redan jättefint! Vad sägs om luktblogg när lussebaket drar igång ;)

Var väldigt försiktiga när ni tilläggsisolerar så ni inte skapar er fuktproblem i väggarna.

Ninni sa...

Åh va fint det kommer bli. Vad härligt att få ha sitt egna hus att få planera och inreda som man vill. Hoppas det blir precis som ni vill och jättekul att du delar med dig av bilder. Roligt att få följa arbetet :)

Dödergök sa...

Maria! Tack så mycket! :) Vedspisen känns redan som husets hjärta på något vis, elda är rogivande för själen.

Carolina! Ja luktblogg är en bra idé! :)

Vi isolerar med papp istället för plast så att väggarna kan andas och på så sätt hoppas vi undvika fuktproblem.


Ninni! Tack! Det tror jag med, den inre bilden är fin i alla fall och bitarna börjar falla på plats nu.

myzpyz sa...

blir juh underbart fint :)
kraMyz

Tvärslå sa...

Åh va härligt det ser ut :)
Och diskbänken precis nedan fönstret ? Underbart :)
Lumppapp ?

maria sa...

Det ser ut att bli jättefint!

fale artut sa...

det var ett superfint kakel vid spisen! En stor eloge till Er som sparar detta! Inbyggd hemtrevnad, så sant som det är skrivet! Tack! Och det är ett trevligt muddmönster Du har gjort, andra paret snart klart!

Det växer sa...

Så fint det är! Skjutdörrar är den bästa sortens dörren. Det hade vi i vår förra lägenhet. Vår lilla kille som då var två år älskade dom dörrarna och lekte att han åkte hiss.

Annelie sa...

Men så roligt att se andra som vill bevara ett gammalt hus! Blir riktigt nostalgisk, bra att ni använder papp i väggarna det har vi bara bra erfarenheter av.
Hälsningar från Norrbotten /Annelie

Annika sa...

Å, vad det ser härligt ut! Vedspisen och kaklet är jättefint!