söndag 7 november 2010

Mera hus

Vad roligt att höra att ni vill se mer och höra mer om huset. Jag kommer säkert att upprepa mig en del men jag tänker dela med mig av lite fakta och tankar kring vårt husköp här i bloggen framöver.
Idag blir det utomhusbilder, här ser man tre av fyra köksfönster från utsidan.
Vårat hus är byggt 1930 och många orginaldetaljer finns kvar. Vi vill bevara så mycket som möjligt men samtidigt renoverar vi efter vår egen smak och känsla så det kommer inte att bli ett renodlat 30-talshus när vi är klara.
Huset har 3 våningar, källare, bottenvåning med hall, gästtoa, stort kök/matrum och ett mindre rum som ska bli mitt arbetsrum/gästrum och övervåning med tv-rum, badrum och sovrum.
Vi har börjat renovera bottenvåningen för att sen så småning om arbeta oss upp på övervåningen. Just nu är det köket som gäller.

Alla ytterväggar får ett laget tilläggsisolering och kläs med gammeldags smal pärlspont, likadan som den i taket. Hela köket ska målas vitt och vi har valt ett enkelt IKEA-kök och rostfria och svarta vitvaror. Vedspisen är en pärla och ska självklart sparas, likaså kaklet ovanför med sin lilla gröna bladslinga. (Någon undrade kring det i kommentarerna.)
Matrummet ska få en vit/beige stjärnmönstrad tapet från boråstapeters gammel-kollektion och där ska vi försöka spara det gamla spända papptaket.
Min vision är att köket ska bli krispigt ljust, lättstädat, hemtrevligt, umgängesvänligt, praktiskt och luftigt. Vi får se hur det blir i slutändan.
Det andra rummet på bottenvåningen, mitt arbetsrum, ska bli våldsamt färgglatt. En ljusrosa tapet med vita prickar och en röd/cericerosa-prickig tapet är redan beställd. Här ska organiserat kaos råda. Mycket förvaring och mycket färg, ett väldigt Dödergökigt rum helt enkelt. Men det blir först senare, till en början ska det bara målas och tapetseras för där ska vi nämligen ha vårt provisoriska sovrum så att vi kan flytta in någon gång.
Nästa gång känner jag på mig att det blir mer köksbilder. Nu ska jag dricka blåbärste med min mamma, en utav de bra sakerna med att bo "hemma"igen.


10 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Många hej och ha det bra i nya huset från Tant Kofta

Anna sa...

Hej vad kul, vi renoverar oxå ett 30-tals hus. Känner igen ting som de spända papptaken, tyvärr var vi tvungna att riva ner dessa pga fukt. Ska bli kul att följa ert hus!

Manduzana stickar sa...

Det låter helt fantastiskt! Jag vill också köpa hus :)

Efwa - Medea sa...

Det ser jättemysigt ut. Det ska bli såå spännande att följa er resa och att få titta in i de olika rummen.

Susanne sa...

Fantastiskt spännande med husets förvandling. Ta hand om dig och njut ditt blåbärste :)

Tvärslå sa...

Så härligt och va fint det är, påminner lite om ett hus jag hyrde en gång i tiden.
Jag kan nästa se framför mej hur det i framtiden promenerar får på gärdet och Dödergöken sitter på en filt där och stickar sjal och dricker the och lyssnar på fågelkvitter och fårbräkande :)
Underbart.

Rammis sa...

åh vad roligt med mer husbilder! mer sånt!!
Skulle vilja se övriga rum i nuvarande skick

Maria sa...

Det låter jätteläckert med era renoveringsplaner - lycka till. Visst är det mysigt att dricka te med mamma!

Daria sa...

ah for en fin blogg du har,alt sammen er så fint,fint håndarbeid,og maten,muffinsene,nu har jeg kost meg ved å lese gjennom den.

ha en fin uke!!!

Sussry sa...

Så underbart huset verkar.