söndag 6 mars 2011

Det blev en sjal

Det här var vad jag hittade i gömmorna igår. Underbart vackert rosa Malabrigo lace i färgen fucsia. Det här garnet köpte jag före jul och det ska bli en "tack-för-att-du-är-världens-gulligaste-mamma"-present.
Jag stickar en Candle flame sjal fast i egen tappning, jag har faktiskt inte ens tittat på mönstret utan stickar från minnet.
Jag la upp 7 maskor sen stickade jag rätstickning ett par varv för att spetsen på sjalen ska stämma överens med kanterna. Jag har nämligen 3 räta maskor mellan varje låga och 3 räta maskor i var kant, på det sättet blir sjalen bredare än orginalet. Den här gången stickar jag med stickor 3,5 mm och det ger ett glesare och lite skirare uttryck än min egen candleflame i malabrigo som är mer bullig, den stickade jag nog med 3:or. Jag ska klura på vilken typ av kant den ska få som avslutning i överkanten, kanske blir det någon typ av spetskant så som på min brudsjal. Just nu är det iaf en mycket njutbar stickning, det var längesen jag stickade spets nu och det är alltid lika kul.

13 kommentarer:

Elsy sa...

Vilken vacker sjal,min färg. Ha en skön dag/Elsy

Iréne JB sa...

Såg din orange Candle Flame på bilderna i förra inlägget. Och den här ser väldigt fin ut också. Snygga ändringar. Gillar att "flammorna" får en inramning.
Jag har också lite Malabrigo Lace i färgen Fucsia i gömmorna. Det ska bli en sjal, men vilken vet jag inte. Kanske en Candle Flame eller en Shetland Triangle.

Efwa - Medea sa...

Jag avmaskade just min Candle Flame och precis som du har jag tre maskor mellan lågorna och i kanten. Snabb och lätt stickning. =D

Ulrika sa...

Å så tjusigt!!

4U2 sa...

Ljuvlig!

Annika GW sa...

Det verkar svårt men samtidigt roligt!
Har inte provat på att sticka sjalar men blir faktiskt lite sugen nu!

Maritas Maskor sa...

Oj vilken klatschig färg! Det längtar man ju efter nu efter den här långa och kalla vintern.
Så glad hon ska bli, din mamma!

emma sa...

Härligt vårig färg! Jag stickade också nyss en candle flame och för att få den lite bredare ökade jag bara till 9 istället för 11 i lågorna innan jag la ut de nya maskorna - så man får öka lite oftare :)

Ankan sa...

Åh, vad fin den blir! Färgen är väldigt vacker, tror jag måste skaffa sådant garn jag med.

Tack så mycket på mönstret för Mitered socks! Mönstret var som gjort för att sticka på bussen, så jag har också ett par nu.

Maria i Falkenberg sa...

Vilken härlig färg! Lyckliga mamma!

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt - hur har ni ökat mellan löven - jämfört med originalmönstret? Nån som skrivit ner hur ni gjort? Hur påverkar det resten av mönstret?

Anonym sa...

Åh, vilken härlig färg!
Jag blir glad bara av att se fotot på nätet... :)

Mona sa...

Vilken vacker sjal!!