fredag 4 mars 2011

Det jag längtade efter
Sista året i stan längtade jag bara bort. Bort från bilar och grannar och avgaser och vår trånga lägenhet. Det var det här som jag längtade till. Eller tillbaka till. Jag minns timmar i köket hemma hos mormor och morfar med kikaren och fågelboken på köksbordet. Jag minns hur morfar och jag satt på trappan med varsitt glas saft och en skorpa och lyssnade på göken. Riktigt så lycklig och fri som jag var när jag var fem år blir jag nog aldrig igen men jag minns fortfarande alla namnen på småfåglarna . Och varje gång jag upprepar dem tyst för mig själv tänker jag på min fina morfar.
Idag; blåmes, pilfink, talltita, gulsparv, talgoxe, stjärtmes, svartmes, nötväcka, entita och domherre.


10 kommentarer:

Anonym sa...

du beskriver nu livets rikedom i sammanfattning!
Agneta

Rät&Avig sa...

Vilken idyll!
Det märks att du trivs...
/Ann-Britt

Tyg och otyg sa...

Det var fint skrivet om din morfar.

j´shörnan sa...

åh vad jag är lite avis på dig jag älskar domherrar de är de finaste fåglar jag skulle också vilja bo på landet d´fast när jag tänker efter så bor vi nästan på landet vi har inte så många bilvägar bussen kommer varje halvtimme, ja nästan som landet. kram och ha en bra och skön helg! maria

myzpyz sa...

myz <3

ylva sa...

Åhhh vilket mysigt minne! Mysiga morfar!

Rosas blog sa...

Härliga minnen du har! Det är bra att ta fram ibland. Trevlig Helg.

Titti sa...

Åh! Du beskriver precis den längtan jag är mitt uppe i! Fin-fin blogg du har!

Anonym sa...

Jag älskar "mina pippi"Eftersom gården där vi bott står tomt till april åker jag dit med kokosfett och fågelfrö tills dess.
De ropar på mig när jag kommer och äter nästan ur handen.Jag älskar att se när de flyger förväntansfullt till fågelbordet./Ella.

maria sa...

Vad fint med alla djurbesök. Själva bor vi lite mittemellan, men är glad över att slippa rådjursbesök (de åt upp mitt grönsaksland där vi bodde förut) även om de är vackra att titta på.