torsdag 29 december 2011

Året som gåttSå var det dags att summera 2011 och lägga det till handlingarna. Vi börjar med stickandet som varit mer likriktat än vanligt. Man kan säga att 2011 var de små projektens år. 27 par strumpor talar sitt tydliga språk. Sticktiden har inte varit lika generöst tilltagen som tidigare och det har märkts på bristen av större projekt. Därmed inte sagt att jag inte är nöjd med alla mina strumpor och vantar och halstuber, de värmer fint de människor jag tycker om (och mig själv.)
Här ovan syns några av mina favoriter under året. Den randiga koftan som jag började på redan på jullovet blev det enda större vuxenplagget i år. Jag har använt den massor både hemma och på jobbet. Många bebisplagg har det blivit av naturliga orsaker eftersom 2011 var året då jag blev moster igen. De krispigt randiga byxorna är en utav mina favoriter och den vita koftan blev också väldigt fin. Favoritstickningen alla kategorier var VisaLisas tacksamhetssjal, två stycken blev det och fler kommer det att bli, man kan säga att det här var projektet som gav mig min sticklust tillbaka efter en ganska lång dipp. Jag virkade en himla tjusig liten filt till älskade lilla M också, virkning är fortfarande ett mystiskt outforskat universum där endast mormorsrutorna känns som trygg mark.
2012 hoppas jag på fler stora projekt. Fler tröjor och koftor och spetstickade gigantiska sjalar.


2011 var ett svart år på många sätt. Sorgligast för mig personligen var att vi tvingades ta bort fina lilla Embla på min födelsedag och allt. Det har varit många tårar det här året, många på grund av ren utmattning men också på grund av några mycket sorgliga händelser. Mina tankar går ut till många som drabbats av stora tragedier det här året. Jag hoppas att 2012 kan bli ett ljusare och läkande år. Vi är många som behöver det.

Sommaren handlade till stor del om mat ser det ut som, när jag gick igenom alla bilder från året var det många många närbilder på goda middagar serverade ute i trädgården. Nästa år ska jag bygga ett gigantiskt trädgårdsbord så att hela stora stökiga familjen får plats samtidigt. Det borde borga för många fler sommarmiddagar i solen.


Hur var det med den där göken då? Kan man fråga sig. Jo tack jag blandade och gav. På vårterminen hittade jag hem rent jobbmässigt och jag kastade mig in i en helt ny värld. Jag är så tacksam för de månaderna, för allt jag lärt mig, alla nya saker jag vågat prova på, alla fina underbara varma ungar som för alltid flyttat in i mitt hjärta var än i världen de kommer att befinna sig och för fina kolleger. Många skratt och många tårar och en stor ilska över hur förbannat orättvis den här världen faktiskt är.


Ofta har jag varit trött i år, renoveringen har tärt på mig och längtan efter ett normalt liv har varit stor. Så här i efterskott är jag så stolt och tacksam över att vi mer eller mindre rott det här i land. Utan alla hjälp från min fina familj hade det aldrig gått. Jag ser fram emot att fortsätta nu, att färdigställa och börja njuta av allt arbete vi lagt ner. Att hitta energin igen till långpromenader, fredagsutekvällar och översovande systerbarn.
På det hela taget ser jag fram emot ett lugnare nytt år, ett år där stickningen kan få ta lite större plats, där jag kan tänkas ha tid för sånt som gör livet lite snällare och varmare, sommarstickläger till exempel och kanske en kurs eller två. Vi får se vad som väntar, ännu är 2012 ett oskrivet blad.


Ett stort tack för alla kommentarer under året som gått! De peppar så mycket mer än vad ni tror. En stor kram till er alla!20 kommentarer:

by Caloweena sa...

Vilken fin resumé! Jag förstår att även du gått igenom mycket under året... Jag önskar dig ett ljusare 2012 och skickar några värmande stickkramar! :)

Iréne JB sa...

Tack för att vi fått följa dej det här året. Och gott nytt!

annas alster sa...

Och sen stor kram till dig! Du är inspirerande och engagerande. Samt en mycket duktig stickerska och fotograf. Och världens finaste gök. Kram!

Paradiset Kaos sa...

Skickar en STOR kram till dig och de dina!!!
Lycka till med projekten för år 2012

Manduzana stickar sa...

Tack för det här året! Du har inspirerat mycket, jag blir alltid lika glad när jag ser att du har gjort ett nytt blogginlägg.
Jag hoppas att 2012 kan ge mer energi åt dig och alla oss andra som behöver den!

Mina Stickor sa...

Tack för all fin inspiration under året!

Hanna sa...

Åh vilka underbara bilder och vilken underbar Gök :)
Jag tackar för året som gått, det har varit otroligt inspirerande och jag tror nästa blir minst lika inspirerande. Både för din skull och min hoppas jag på ett ljusare 2012. Känns som steget är taget och nu ska det bli bättre.
Kram på dig du vackra människa med så stort hjärta :)

Maria sa...

Fint att läsa och se om ditt år! Hoppas att 2012 blir superbra! Jag forsätter följa dig här på bloggen! ♥

maria carlander sa...

En stor, varm och peppande kram till dig! Du är en så fantastiskt inspirerande och bra person, som står för det jobbiga när det känns jobbigt, och det bubblande kittlande glada när det är så det känns. Önskar dig ett lugnt, vackert och hisnande nytt år.

Maja sa...

Tack själv finaste Göken!
Du ger så mycket av dig själv och inspirerar så att man bara längtar efter dina inlägg!
Livet är ju inte bara en dans på rosor utan också att att stappla fram på ruttna bananskal.
Du delar med dig av dina steg och jag är så glad att jag får följa med!
Lycka till under 2012!
Stor kram till Dig!!!

Anonym sa...

Gott Nytt År på dig Göken!
Och Tack för din fina blogg som gjort mitt 2011 ljusare och mysigare. Du är min favvoblogg alla katogorier. Kramar/c

Visa Lisa sa...

Du är verkligen världens finaste Gök och i min värld kommer du alltid gala i Väster! Gott Nytt på dig fina du! Jag önskar dig ett alldeles strålande 2012!

Unknown sa...

What a great review of the past year. I wish you a wonderful and calm year 2012 with lots of knitting time and love and harmony for you.

myzpyz sa...

stora kramar till dig :)
kanske har jag sån tur att nästa år medför att jag får träffa dig IRL *hoppas*

Gott nytt år,
kraMyz

Anonym sa...

Gott Nytt År på dej.
Jag har följt dej en tid och känner att nånstans så känner jag dej. Fortsätt att vara den du är, det gör jag. Kram från Kerstin i nordöstra Skåne.

Anonym sa...

Du är en stor stor INSPIRATÖR!!!
Tack för allt!
Agneta.

Det växer sa...

Önskar dig ett riktigt finfint 2012. Jag tycker väldigt mycket om din blogg och du är verkligen en stor inspirationskälla. Kram!

Jessica sa...

Tack för all inspiration som du ger! Och eftersom du skriver lite om att du inte riktigt hunnit med stickningen så tänkte jag bara säga att jag alltid, alltid blir så otroligt imponerad av att du hinner så mycket. Du stickar ju hur mycket och hur fint som helst! Plus renoveringen av huset, som också blir hur fint som helst!

Dödergök sa...

Tack för alla underbara kommentarer! Jag har läst igenom dem flera gånger och jag blir så glad över alla era fina ord. Tack!

Anonym sa...

Jag som inte är en lika produktiv stickare som du (men ändock en stickare såklart) häpnar över vad du hunnit med!!! Imponerande jag gjorde min egen "årets"-lista om stickning - kanske den kan muntra upp något :)