måndag 26 december 2011

Två par sockor till

Mönster; Mitt standardmönster för tjocka sockor. Ribbade för bäst passform. De rosa är till brorsans flickvän så de är lite smalare 48 maskor och de grårandiga är brorsans så de är lite större, 52 maskor. Jag har massproducerat såna här tjocka sockor nu i december och det är faktiskt roligare än vad man kan tro och dessutom krymper garnlagret så att man kan fylla på med nytt roligt garn 2012. Några till såna här par blir det nog innan vintern är över, de passar bra som kvällsstickning när man är trött och inte orkar tänka men nu är det jullov och jag utlovar roligare stickningar!

Garn; Dubbelt sockgarn, allt är rester och det mesta är sånt som jag fick i gåva tidigt i somras. (Jäklar vad jag har stickat mycket av de där garnerna när jag tänker efter.) Något har jag köpt själv och ett nystan fick jag i sockgarnsbytet (det grön/turkos-randiga). Ungefär 150 g går åt till ett par strumpor med härligt långa skaft.

Stickor; 3,75 mm strumpstickor.


3 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Jättehärliga strumpor!
Ibland är det det enkla som är bäst och finast!
Visst är det härligt med lite lediga dagar i jul, när man kan få sitta i pyjamas och få sticka roliga stickningar och titta på film :)
Måste bara säga tack också för alla vackra bilder av ert fina hus! Det är en njutning att få titta!!
Ha en god fortsättning!

myzpyz sa...

myzliga sockar :) jag håller på med ett par pyttesockar till en bebis just nu!

god fortsättning,
kraMyz

Dödergök sa...

Maritas maskor! Tack så väldigt mycket! Det var jättegulligt sagt. Jag ska verkligen försöka njuta av både huset och roliga stickningar nu när jag är ledig.

myzpyz! Tack! Pyttestickningar är väldigt roligt, nu blev jag sugen på att att lägga upp till en egen pyttestickning. :)