söndag 25 december 2011

Ruth's babytop

Mönster; Ruth's babytop. Det här är också en stickning som varit färdig länge och använts flitigt under hösten men den har inte kommit på bild för ens igår på självaste julafton. Lilla M var söt som den sötaste pepparkaksgubbe och då passade jag på att fota.
Jag har ändrat en hel del i mönstret men jag kanske kommer ihåg hur jag gjorde. Ja la upp till storlek 3 månader men jag förlängde plagget en hel del, ca 8 cm eller så . Dessutom la jag till lite flätor fram för att tjusa till det hela lite. Jag formade ärmhålen genom att minska så att de blev lite rundade och jag förlängde även själva ärmhålet lite och därför blev det även en längre knäppning med tre knappar istället för två. Jag kommer ihåg att det här var en jätterolig stickning och det roligaste av allt är att han blev så himla fin i den. Jag ska absolut sticka någonting liknade igen när den här blir för liten.

Garn; Rowan felted tweed i en mjuk fin brun färg som jag verkligen gillar. Plagget blev underbart mjukt och lite fluffigt efter tvätt.

Stickor; 3 mm och 2,75 mm kommer tyvär inte ihåg varför jag hade två stickstorlekar men jag tror att jag stickade halsringningen på tunnare stickor.6 kommentarer:

Monstermønster sa...

Veldig, veldig, veldig fin med flettevariasjonen! Knallstilig, rett og slett!

Majstess sa...

Så söt!! Passar perfekt!!

myzpyz sa...

zöt bäbis o finfin väst <3

kramyz

frisky frog sa...

Finaste finaste!

Dödergök sa...

Tack så mycket! Jag är jättenöjd med den här lilla västen och jag kan starkt rekomendera mönstret.

Unknown sa...

Flätorna blev verkligen pricken över i!