tisdag 17 april 2012

Elva frågor från fröken C

Fina fröken C har skickat 11 crazy questions till mig och det livade verkligen upp och passade så himla bra denna kalla och gråa dag. Så varsågoda att lära känna den här göken lite bättre. (Som vanligt är jag skitdålig/ovillig att skicka saker vidare men ego som jag är var det roligt att svara!)

1. Om du skulle få utveckla valfri extra kroppsdel, vilken skulle det vara?
Spontant, en penis så att man kan kissa i skogen utan att kissa på skorna.


2. Återge den konstigaste dröm du kan minnas.
Min konstigaste dröm som jag kommer att tänka på nu är en jag drömde här om natten. Min fina Lina var så glad så glad över att hon skulle få sitt badrum renoverat, hela huset skulle få sina badrum renoverade och hon var hur pepp som helst. En sekund senare berättade hon att det var klart och hon ville visa mig sitt nya badrum. Badrummet var ett litet avgränsat område i en sjö i utkanten av vår stad, avgränsningen hade kaklat golv men man stod i sjön och duschade. Hon var glad som en lärka och jag ville inte förstöra hennes glädje men jag tyckte att det var sjukt skumt och väldigt opraktiskt. Dessutom var inte "badrummen" uppmärkta med lägenhetsnummer men om man råkade ta det som hörde till ens egen lägenhet vann man ett pris.   Hum...hum... 

3. Du är tvungen att leva resten av ditt liv enbart tillsammans med en djurart, alltså joina deras flock/stim/habitat, vilken skulle du välja och varför?
Jättesvår fråga, men sidensvansar ser ut att ha så himla mysigt tillsammans när de sitter och käkar rönnbär, så jag säger det.

4. Vilken är din alla tiders bästa lärare?
Å svårt igen. Min historie och svenska lärare på gymnasiet var underbar, dramatisk, tankspridd, knivskarp och pensionsmässig. (Min mamma hade honom också på gymnasiet.) Han dramatiserade historien med olika röster och helt sjukt dåliga teckningar på tavlan som ingen förstod. Han inspirerar mig fortfarande, det är häftigt att kunna sitt ämne utan och innan så att man kan kosta på sig att vara en pajas.

5. Ett land du måste besöka innan du dör.
Alltså om det nu måste vara ett land (jag är ju inte så förtjust i utomlands) så säger jag Island. Jag har alltid dragits till det kärva och fuktiga och män med rött lockigt skägg i ylletröjor som ser vindpinade ut. (Men jag gissar att allt det finns på Gotland eller i Norge också.)

6. Har du slagit någon nån gång och varför?
Yes! Men bara en gång som jag är stolt över. Jag slog på en kille i min klass när vi gick på lågstadiet (?) han var bara så otroligt jobbig och jag tröttnade så otroligt på att han alltid retades och härjade. (Så här i efterhand inser jag ju att det var synd om honom men just då var jag skitnöjd när jag kom hem i sönderriven tröja och talade om att jag hade slagits. Dessutom lämnade han mig ifred efter det.)

7. En låt du vill dansa till en försommarnatt.
Det beror ju på vilken sorts dans allra helst skulle jag vilja dansa en vals med min morfar men det går ju inte så jag säger fuldans till Add it up med Violent Femmes. (Och falsksång så klart.)


8. Motivera vad som är lagom antal språk att kunna tala hyffsat.
För mig skulle det nog vara fyra. Jag talar ju svenska (rätt bra iaf) och engelska sen borde jag ju tala tyska efter fyra års råplugg för det känns så himla bortkastat att inte kunna det liksom men om sanningen ska fram så förstår jag bara en del och talet har jag tappat helt. Mitt fjärde språk som jag verkligen vill lära mig är persiska, jag är så förälskad i det språket och kulturen och jag skulle ha jättestor nytta av det i mitt jobb. Note to self: leta reda på en kvällskurs i persiska.

9. Den här frågan skulle jag stå på barrikaderna för: Jag har stått /står på barrikaderna för många frågor, jag är starkt övertygad om alla människors lika värde och vikten av att försvara det. Rasism, nazism och främlingsfientlighet är frågor som har engagerat mig sen jag var ett barn och något som jag jobbar mot varje dag.

10. Ett namn dina barn aldrig skulle få.
Med risk för att göra mig osams med väldigt många bloggläsare. Här kommer en hel radda namn som INGEN unge borde heta. Kevin, Melissa, Tindra, Dennis, Tommy, Jerker, Konny, Jennifer, Sandra, Donny, Bo, Jörgen, Inga-Lill, Benny och Tiffany.

11. Vilken egenskap hos dig själv är du ruskigt stolt över?
Jag är så förbannat självgod att jag är stolt över många egenskaper, min humor, min integritet, min förmåga att känna stora känslor, att jag aldrig är långsur och mitt goda självförtroende.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag läser alltid din blogg. Här kommer finaste videon och låten till dig/C
http://www.youtube.com/watch?v=q5oUQUR8uTk&feature=related

Anonym sa...

på tal om att lära känna, kan du inte ha "frågestund", både om dig och stickning? :)

maria carlander sa...

Woho!
Så himla roligt att läsa. Självgodhet är ju bara det är ruskigt bra egenskap.

Anonym sa...

Du verkar ju väldigt sympatisk men jag skulle välja bort helt andra barn namn

Camilla sa...

Ha, jag håller med om alla namnen. Och om persiskan.

Anonym sa...

.Hej där! Kul att läsa dina svar på dessa lite "crazy" frågor. Jag är som du inte särskilt förtjust att åka utomlands.....men har varit på Island...som jag verkligen blev förälskad i...så jag säjer bara.....åk dit om du får möjlighet...:)!

Ulrika sa...

Haha! Kul att läsa dina svar på frågorna som jag också svarade på! Jag skulle också ha kunnat radda upp alla de där namnen! Och många fler!

Anonym sa...

Ha ha,instämmer med alla namnen. Man kan undra hur det är att vara 50 och heta Tindra.

Lisa sa...

Hoppas det är ok jag länkar till dig i min blogg?!
Mvh Lisa

Kerstin sa...

Apropå namnen...min katt heter Bo.

Clara sa...

Det var kul att läsa svaret på dina frågor också!

Jag blev så glad över ditt svar på sista frågan om att vara stolt över att känns stora känslor. Det var precis vad jag behövde påminnas om just nu!

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer! Det är alltid roligt att höra vad ni tycker och tänker om saker och ting. En frågestund ska jag absolut ha här på bloggen snart. Ska bara repa lite mod först. ;)