lördag 21 april 2012

Sticka, stickade, stickat

 M's lilla ribbstickade tröja ligger på tork, hoppas på FO-bilder så fort jag och världens sötaste bebis är på samma ställe samtidigt. Jag är jättenöjd med den här tröjan, den blev precis så bra som jag hade hoppats på. Inte syns det särskilt mycket att jag stickat ärmarna i ett annat naturvitt garn heller. Den ser lite fladdrig ut i nederkanterna men det blir bra så fort tröjan sitter på, jag avmaskade extra löst för att den inte skulle sitta åt och dra sig fult.
 Ränderna är inte den klassiska "Pippi-randen" utan jag har stickat 2 räta med mönsterfärgen och två aviga med bottenfärgen i två varv och så upprepat det var åttonde varv.
 Här ligger en försenad födelsedagspresent och gottar sig. Det ska bli en Arroyo (ravelrylänk) men nu är garnet slut och stickan var så tråkig att sticka med så jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Beställa mer garn och bita ihop tror jag.
Ett par nya raggsockor till mannen håller också på att växa fram så sakta, riktig "jag är för trött för att göra någonting annat"-stickning.

Nu åter till soffan, jag är på väg att bli förkyld och jag har både ont i nacken och huvudet och har ingen lust med någonting. Inte ens att sticka faktiskt, tror att jag ska kura ihop mig till en boll och sova lite.

12 kommentarer:

Krickelina sa...

Du är bäst, bara så du vet. Jättesnyggt alltihop! Alldeles otroligt inspirerande på många sätt!

Annette sa...

Fint garn vilken sort är det?

Anonym sa...

Det är en riktig högtidsstund när du visar upp nya stickningar!! Tack för att du är så inspirerande!
Pippitröjan är så fin!
Agneta

Barbro Li sa...

Härligt att se det du stickar. Inspirerar mig. Krya på dig om du vet hur man gör.

metamorphosis sa...

Alltså, en ribbad tröja måste ju vara den smartaste babytröjan! (och snygg blev den också)
Vilken annan tröja kan sitta bra när bäbisen är liten och sedan också växa i takt med att barnet växer?!

Hoppas du kryar på dig snart! <3

Dödergök sa...

Krickelina! Tack så jättemycket, det värmer ska du veta.

Annette! Vilket av garnerna? Till sjalen är det sandnes alpacka, till "Pippi"-tröjan är det en massa rester, mest babyull från något norskt märke och till sockorna är det ett melerat garn jag fått i ett byte och som jag inte kommer ihåg namnet på och blått opal. :)


Agneta! Å tack så mycket! :)

Barbro Li! Tack så mycket, jag försöker krya på mig så gott jag kan.

metamorphosis! Ja plagget är jättesmart. Inte jättekul att sticka så mycket resår kanske men resultatet uppväger helt klart det tråkiga. Mönstret rekomenderas fast man ska tänka på att man nog måste modifiera storlekn lite för orginalet är väldigt litet.

Hanna och Bemi sa...

Men på originalet har jag för mig att det var korta ärmar. Hur gjorde du för att få långärmat? För visst är den stickad från topp till botten?

Dödergök sa...

Hanna och Bemi! Japp det är korta ärmar på orginalet men istället för att maska av för ärmarna så satte jag de maskorna på varsin tråd och så stickade jag ärmarna runt på strumpstickor efter att kroppen var klar.

Blåbærlina sa...

så fin pippigenser!!
Klem Nina

Anonym sa...

The reason Did They will Get Snubbed?

Review my blog post betters

Anonym sa...

Fast-fold Projector Screens-adaptable In most The Conditions

Feel free to surf to my blog post ... roaster []

Anonym sa...

Transfermydvd Analysis

Visit my homepage: payday