onsdag 30 maj 2012

Garnbrist och Rättviksförberedelser

 Jag har börjat packa så smått inför Rättvikshelgen och jag inser till min fasa att jag inte har något garn att sticka flätor med. När jag gick igenom mitt garnförråd visade det sig att jag nästan inte har något garn alls. Hur gick det här till? Någonstan måste min ambition att sluta köpa garn ha gått över styr. Jag lyckades i alla fall skrapa ihop de här fem nystanen till garnlotteriet. Fem fantastiskt fina nystan som jag förmodligen aldrig kommer att göra någonting med och som därför borde flytta till nya mer passande hem. Men hur jag ska göra med flätstickningen är en annan femma, måste konsultera Lisas instruktioner igen.
Några roliga projekt har jag inte heller att ta med mig, syrrans strumpor är klara och väntar nu bara på blockning, Linas urtråkiga svarta sjal väntar ännu en gång på mer garn (annars hade den nog varit perfekt att ta med sig så att den kan bli klar någon gång) och de ryskmönstrade sockorna vill jag inte ens titta åt. Det känns som att det är dags för en stor dos ny stickinspiration. Vilken tur att jag har en hel helg framför mig med garn, stickor och fina stickvänner.

2 kommentarer:

Linda sa...

Så roligt att du gillar mitt hönsinlägg! Höns är riktigt intressanta små varelser som kan bli väldigt tama. De höns som vi har haft längst följer gärna efter mig för att se vad jag har för mig utomhus och ska vara med och kika överallt. Ja, det är viktigt att bygga/inreda ett riktigt praktiskt hönshus, för då är känns det inte så särskilt arbetsamt att städa hos dem och så. Klart du ska kuppa in hönsen till hösten! :)
Fina Nemesis-sockor! De ser ut att vara en skön modell dessutom.

disa sa...

Hej på dig! Så fina sockar du har stickat. Jag har pratat med Eva i stäket om de trasiga stickorna. Jag tänkte att jag gör ett försök trots att det gått lång tid sedan i februari. Mina gick jag till hemslöjden med och ska få nya nästa vecka. De SKA hålla säger de. Hon frågar om det var en eller två som gick sönder och din bild visar en, så jag har skrivit en. Stämmer det inte, maila gärna henne direkt och berätta. Hur som haver så ger jag henne din adress nu, så skickar hon dig ett par nya!! *glad* Hoppas våra nya par håller nu då. kramis