fredag 27 september 2013

Muddar i alpakka


 Mönster; De här långa muddarna i alpacka föddes uppe i Fattigskogen och som så många gånger förr så var det garnet som inspirerade mig. Mitt lag blev tvåa i Knitquizzen och priset var varsitt nystan Sandnes alpakka i den allra finaste ljusgrå färgen. Fantastiskt generösa Sandy skänkte bort sitt nystan till mig och plötsligt satt jag där och drömde ihop någonting fluffigt och mjukt med både flätor och spets. Muddarna fick bli ett nystan var långa och det känns både lyxigt och skönt med så långa skaft som både går att kasa ner så att de ser lite slarvigt korviga ut och samtidigt räcker de nästan upp till armbågen i sin fulla längd. jag är jättenöjd och har redan använt dem en hel del. Mönstret finns än så länge bara i mitt huvud men kanske skriver jag ner det så småning om.

Garn; 100g, dvs två nystan Sandnes Alpakka i färg 1042, ljusgrå.

Stickor; 3,5 mm fyrkantiska strumpstickor, några av mina absoluta älsklingsstickor.

13 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Vad fina de var! Och lite kul, jag (eller rättare sagt, en kompis, regisserad av mig) tog en snarlik vantbild häromdagen som hunnit upp på bloggen än. Fast jag kramade ett träd istället för en stenstolpe.

Tyg och otyg sa...

Hmm. Som _inte_ hunnit upp, skulle det ju vara...

Linda sa...

Otroligt fina!!!

Anonym sa...

Allt du gör är alltid så speciellt fint! Och alltid blir jag så sugen på att göra detsamma..

Iréne JB sa...

Fina! Och lika fin gudrunkofta som jag :)

Anonym sa...

Jätte, jätte fina. Du gör så himla fina saker. Man blir så glad!

//Gunne

Malena sa...

Kanonfina!

Anonym sa...

Men så gosiga och vilket fint mönster. Muddar värmer något fantastiskt. Var på kurs i veckan och lärde mig tvåändstickning och blev där rekommenderad din blogg. Det var hos Tant Thea i Helsingborg. En jätterolig teknik som jag skall ge mig i kast med nu. Det skall bli spännande och fortsättning kommer i november. Hälsning från MonicaJ

Lisbeths Verden sa...

Wow de var flotte :)

Lisbeth sa...

De var nydelige!

ANNEPÅLANDET sa...

Så fine! Jeg driver akkurat nå å strikker votter i den samme gråfargen, av restegarn som jeg har fått. Sandnes Alpakka er et veldig bra garn, og en av mine favoritter.

Manduzana stickar sa...

Dom är så sjukt snygga!

Anonym sa...

Dom är så himla snygga...väntar med spänning på mönster som jag gärna betalar för. bringsarve@hotmail.com /Marie