måndag 19 maj 2014

Grus och jord och en flaska med rom

Vi har haft fullt upp den senaste tiden, vi har äntligen tagit tag i att färdigställa gräsmattor och grusgångar efter dräneringen vi gjorde i höstas. 
Så här såg huset ut när vi köpte det för snart fyra år sen. Hurra! (Tyvärr ser den här bilden bättre ut än vad verkligheten var.) Vi har ju mest koncentrerat oss på insidan eftersom allt behövde renoveras från grunden men sakta men säkert har vi försökt göra någonting åt trädgården varje år. Tyvärr har det mesta varit tråkigt och uttröttande arbete som att ta ner tre meter höga häckar och samla mängder med div plastpåsar och skräp. Det har stundtals känts tätt tröstlöst. 
Men nu har vi äntligen börjat anlägga någonting nytt istället för att bara ta bort gammalt. 
I fredags kväll höll jag på och bryta ihop och det var nära att jag tog till flaskan (därav rommen i rubriken) men jag tog mig samman och min fina familj kom och hjälpte oss på lördagen och då blev allt mycket bättre.
Vi har anlagt en parkering och bättrat på grusgången. Sen är vi halvvägs klara med att kratta ut ny jord på de blivande gräsmattorna runt huset. 
Här mot väggen blev det genast väldigt mysigt att sitta, där ska jag äta frukost hela sommaren tänker jag.
Lite skillnad är det allt mot första bilden! 

3 kommentarer:

ylva sa...

Absolut är det skillnad och ni kommer bli så nöjda när det blir klart . Själv håller jag på att renovera vår rabatt.Vi flyttade in för 14 år sedan och de senaste tre åren har rabatten fått leva sitt egna liv vilket blev rätt vildvuxet. Tråkigt och tungt att ta tag i men nu har jag bara det roliga kvar att planera vilka nya blommor som ska finnas där .

Wallinskaya sa...

Fin skillnad, även om det är trevligt med växtlighet så är den inte så lämplig så nära huset heller.

Manduzana stickar sa...

Vilken skillnad! Heja er!