tisdag 15 juli 2014

Embossed leaves socks till Toril

 Mönster; Embossed leaves socks (ravelrylänk) av Mona Schmidt från boken Favorite Socks.
Jag har tidigare skrivit om att jag gillar Instagram väldigt mycket, jag tycker om direktkontakten man får, det går blixtsnabbt att svara på frågor och kommunicera med andra. Jag följer många kreativa, smarta, roliga, eftertänksamma, intressanta och varma kvinnor och mycket av min inspiration hämtar jag just nu på Instagram. En sån kvinna är Toril, (länk till hennes hemsida) förutom att hon har en stencool stil och söta katter så gör hon också fin fina saker av återbruk, jag har tidigare i våras bytt till mig en jättefin bricka gjord av vintagetyg som jag tycker så mycket om. Nu har vi gjort ett litet byte igen och jag är numera ägare till världens snyggaste projektpåse och det är alltså Toril som ska få de här strumporna av mig.

Mönstret är som en dröm att sticka och jag rekommenderar det till alla, de har en klar vintagekänsla och är så roliga och lätta att sticka fast de se så där lite tjusigt svåra ut. Jag stickade en rapport kortare av mönstret på foten eftersom mottagaren har små fötter och så la jag till två små söta rosetter annars så följde jag mönstret helt. (Stjärntån är väldigt snygg!)

Garn; Garnet är lyxigt, tjusigt och lite hemligt för det är restgarner som jag fått av bästa Johanna, det ena (jag har randat ett varv av var) är iaf handfärgat tunt sockgarn från Limmodesign men det andra är jag osäker på. Otroligt vackert guldgult blev det iaf.

Stickor; Jag gick ner till 2,25 mm för att passa en liten fot men mönstret säger 2,75 mm.
4 kommentarer:

Heidi sa...

Så fina dom blev!

Wallinskaya sa...

Fina sockar, snyggt med rosetterna och snygg färg med!

emma sa...

Wow, rosetterna! :) vad mycket de gör, redan jättefina blir liksom jättejättefina!

marremorr sa...

Superfina sockar!! Rosetterna är verkligen pricken över i. Fiffigt att piffa till sockarna på det viset!=0)