tisdag 14 oktober 2014

Hantverksbyten och instagramkärlek

Jag har skrivit om det tidigare, hur mycket jag tycker om instagram, men det tål att skrivas igen. För mig är instagram tvådelat, dels är det ett perfekt sätt för mig att hålla kontakten med vänner som bor långt bort och som jag sällan ser men nästan ännu mer är instagram en källa till oändlig inspiration. Jag följer så många kloka, arga, coola, skickliga och konstnärliga personer som dagligen fyller mitt flöde med vackra bilder och kloka ord och det ger mig så mycket. Jag som är lite av en enstöring och bor mitt ute i ingenting kan ändå ta del av allt det där som jag anser livsnödvändigt.

Så hurra för instagram!
En annan oväntad och rolig sida av instagrammandet är kontakter som knyts men vansinnigt skickliga och kreativa människor. En sån person är Karin Holmberg , förmodligen Sveriges mest kända och uppmärksammade brodös, som instagrammar som Kokostant. Karins hantverksskicklighet gör mig otroligt ödmjuk och imponerad och när hon kontaktade mig och frågade om jag hade lust att göra ett hantverksbyte med henne blev jag väldigt smickrad. Resultatet av bytes blev den här helt galet vackra väskan med tema "hemslöjd popmusik och fågelsång" och i utbyte fick Karin ett par tvåändsstickade vantar av mig.  

 Jag håller på och tar fram ett grundmönster till tvåändsstickade vantar och de här vantarna är en lek med det mönstret. Jag avslöjar inte så många detaljer nu men mönstret kommer snart att bli offentligt och kommer dels att kunna köpas separat men också ingå i en tvåändsstickningskurs som jag precis håller på och sammanställer material till. Men mer om det snart...
 
 En annan grym person som jag fått kontakt med via instagram är Gro Lilja som för mig är en av Sveriges absolut mest skickliga garn och fiberfärgare. Gro kallar sig för Moodsofcolors på instagram och hennes Etsy-butik hittar ni här under samma namn. Ni måste gå in och titta säger jag bara, hennes färger är klockrena och garnet håller hög kvalitet. Vi har också gjort ett byte och jag har stickat ännu ett par tvåändsstickade vantar och jag har fått fantastiskt fina fibrer av henne som jag ska visa senare i veckan (jag har spunnit upp dem redan) eftersom jag tyckte att de var värda ett eget inlägg.


5 kommentarer:

DinBästis sa...

Du är ju som vanligt bäst, och vantarna (speciellt de till Karin Holmberg) är vansinnigt fina!
Den där väskan alltså...jag dör lite! Sjukt fin!!!

Tårögd ödmjuk Gro sa...

Du är är ju början på cirkeln som sluts i ett hantverksbyte! Du är en grymt duktig hantverkare med känsla och stil och sprider kärlek och inspiration som ingen annan!
Tusen tack för att du är den du är och gör det du gör!

Ytterst ödmjuka och tårögda hälsningar från Värmland!

Iréne JB sa...

Urtjusig väska och väldigt fina vantar!

Annika sa...

Wowm vilka toksnygga vantar!

Manduzana stickar sa...

Vilken magisk väska!