onsdag 15 oktober 2014

Nyspunnet

 Det har hänt mycket med min spinning den senaste tiden, jag vill fortfarande kalla mig för nybörjare men jag spinner mer och mer och bättre blir det. Framför allt är det så vansinnigt roligt att spinna och avslappnande, jag måste vara fullt koncentrerad och närvarande i spinningen och det ger hjärnan en skön paus från alla andra tankar.
Fortfarande är det slända som gäller för mig och jag har numera två stycken, min gamla fina favorit från Kundert och en ny röd från Snyder, och skulle gärna utöka med några till vid tillfälle. Jag har också fått ett erbjudande om att få låna en rock och se om jag gillar den och det ska bli jättekul, framför allt för att få en chans att i lugn och ro prova och se om det är någonting för mig.
 Det här garnet spann jag för några dagar sen, fibrerna kommer från Moodsofcolors och de var en del i vårt byte. Fantastiskt fint handfärgad BFL/nylon i olika gröna och gula toner.
 Det blev hela 174g och ca 392 meter, tvinnat 2-trådigt. Jag tror att de kanske kan bli sockor, men just nu nöjer jag mig med att bara titta på dem.
 Den här andra gröna skönheten spann jag förra veckan och jag blev så nöjd. Jag övar på att spinna lite tjockare och jämt och det är faktiskt mycket svårare än man kan tro. Fibrerna kommer från en annan av mina absoluta favoritfärgare Anna från Morrisgarn. Den kvinnan kan verkligen det här med färg och hennes garner håller absolut toppklass! För tillfället färgar inte Anna fibrer till försäljning utan hon övar lite och jag hade turen att få den här flätan med Cheviot som var en ny fiber för mig. Lättspunnet och fluffigt är mitt omdöme men inte supermjukt fast absolut inte sticksigt. 95g blev det men jag glömde räkna metrarna. Fast det blev absolut ett lite tjockare 2-trådigt garn.
 Jag älskar färgskiftningarna och hur de olika gröna förstärker varandra.


2 kommentarer:

Helga sa...

Vad fina de var tillsammans också :)

Victoria sa...

Det ljusgröna garnet är helt fantastiskt vackert. Det blir fina strumpor det!
//Vic