fredag 27 februari 2015

Hönshuskoftan!

 Mönster; Ännu en ny kofta från mitt mönster som jag gjorde i samarbete med Stickamera. "Komponera en kofta - ett plagg som passar". Om du ännu inte provat på att sticka en kofta uppifrån och ner så rekommenderar jag verkligen att prova, mönstret säljs här i ostbitens webbshop. Med hjälp av mönstret kan du sticka precis den kofta som du vill ha!
Den här gången valde jag att sticka runt och klippa upp sen för att slippa sticka aviga varv. Koftan har hög hals med rund ringning, tight passform upptill, lite a-linjeform på nederdelen och hellång ärm.
Det här ska bli min nya "städa hönshus", "gå i skogen" och "påta i trädgården" -kofta. Praktisk, varm och ganska rymlig. Men klart att jag vill att den ska vara fin ändå.
Jag har dessutom lagt till en ficka för enstaka ägg, fröpåsar och annat smått och gott.

Garn; Bara udda härvor och rester från mitt garnskåp, 2-trådigt ullgarn från Kampes, Ullcentrum, Hälsinglands lammkvalité och någon oidentifierad grå härva. Tycker verkligen om att sticka i sånt här rustikt ullgarn och jag vill understryka att jag absolut inte tycker att det är stickigt bara för att det är rustikt, olika garner har olika användningsområden och sånt här garn passar perfekt till slitstarka plagg som ska användas utomhus. Den här tröjan kommer att stå emot väta superbra och jag kommer varken att svettas eller att bli kall i den.

Stickor; 3,5 mm16 kommentarer:

Lilla07an sa...

Vilken fin kofta. Färgerna är så fina och de mörka kanterna är som pricken över i. Älskar bild nr 2. Du ser riktigt bestämd ut med en höna i näven ha ha.

Lena sa...

Väldigt charmig! Så fin randning i perfekt färgkombo. Och så modet att välja olikfärgade knappar. Gillart!

annasaviga sa...

Du kommer att vara den snyggast klädda hönshusstädaren någonsin!

TantHannaStickar sa...

Väldigt avis! Super fin! Kanske härmas jag :)

Elin sa...

Ni är skitafina koftan o du :) Härliga färger o fin form!

Bente Simone sa...

Nice. Så fin den ble. Gode farger til deg, liker godt at du bytter fra gult til rødt.

emma sa...

Klockren!

emma sa...

Klockren!

Anonym sa...

Nästa steg i hönshus-outfiten är väl högklackat...den är ju superfin. Men ska du "tävla" med hönsens färgglada skrud så gäller det ha en snygg kofta. T o m tuppen kommer lägga märke till dig.!

Petronella sa...

Vilka härliga bilder och vilken fin kofta! Blir sugen att sätta igång med en redan nu.

Helga sa...

Superfin! Och extra plus för poserande med höna!!

maria carlander sa...

Så så fin! Du är så grym på att kombinera färger i randning, variera som skapar perfekt intresse utan att bli för mycket eller störande. Heja koftor/tröjor att leva och arbeta i!

Elisabeth sa...

Jättefin kofta och hönan likaså!

Elisabeth

Anonym sa...

Hej din gamla galosch! Försökte ge dig en bok med gamla dalsticknings beskrivningar en gång i för länge sen. Dom kom tyvärr bort i hanteringen... Mellanhanden sjappade
tyvärr. Synd du hade nog kunnat göra nått förtantastiskt av det..... Jag ger dig "socker" av Kent
Istället :-)

Manduzana stickar sa...

Älskar både koftan och bilderna på dig med hönan!

MJsson sa...

Jag har just köpt "häftet" via E-post då... Ja kan säga att den va väldigt bra !! Många bra tips, bra skrivet. Mycke utförligt !! Rekommenderas varmt !! En bra guide =D
Köp den !!